Biga’da Sanat Merkezi Açılacak

Biga Belediyesi, Sanat Merkezi’ni açacak. Biga Belediyesi Prof. Dr. Ali Barutçu Kitaplığı, Emek Kafe ve Sergi Salon'nun yer aldığı Sanat Merkezi'ni açacak. 24 Kasım Cumartesi günü saat 13:00'te gerçekleşecek açılışa Prof.

Biga’da Sanat Merkezi Açılacak
Haber Giriş Tarihi: 20 Kasım 2018 15:28 Biga Haberleri

Biga Belediyesi, Sanat Merkezi’ni açacak.

Biga Belediyesi Prof. Dr. Ali Barutçu Kitaplığı, Emek Kafe ve Sergi Salon’nun yer aldığı Sanat Merkezi’ni açacak. 24 Kasım Cumartesi günü saat 13:00’te gerçekleşecek açılışa Prof. Dr. Ali Barutçu da katılacak. Öte yandan Prof. Dr. Barutçu’nun da Sergi Salonu’nda açılışa özel bir sergisi yer alacak.

Prof. Dr. Barutçu; Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Plastik Cerrahi Bölümü, Yara Araştırma ve İyileştirme Merkezi Kurcusu ve Yara Ana Bilim Dalı Başkanlığı görevini yürütüyor. Bigalı olan Prof. Dr. Barutçu; geçtiğimiz aylarda Yaşlılık Derneği Konseyi tarafından 2018 Yılı Örnek Kıdemli Vatandaşı seçilmişti.

Konu ile ilgili açıklama yapan Biga Belediye Başkanı İsmail Işık; “Bigamızda Atatürk Kültür Merkezi’nde dijital kütüphane açtık. Hemen yanında Bigalı yazarların kitaplarından oluşan bir kütüphanemiz mevcut. Halimbey Konağı’nda bir kütüphanemiz var. Sanat Merkezi’mizde de çok güzel bir kütüphane açacağız. Çok değerli bir bilim insanı, Bigalı hemşehrimiz Prof. Dr. Ali Barutçu’nun ismini verdik kütüphanemize. Kendisini açılışta Biga’da ağırlamaktan da büyük mutluluk duyacağız. Öğretmenlerimiz için de önemli bir çalışma alanı, zaman geçirilebilecek bir yer olacağını düşündüğümüz Sanat Merkezimizi, bu nedenle Öğretmenler Günü’nde faaliyete geçiriyoruz. Bu vesile ile Baş Öğretmenimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere tüm öğretmenlerimizin gününü kutluyorum. Tüm Bigalı hemşehrilerimi de açılışımıza davet ediyorum” ifadelerini kullandı.

Paylaş:
Parion’da Bin 900 Yıllık Anıt Mezar Kitabesi Bulundu

Biga Haberleri

Parion’da Bin 900 Yıllık Anıt Mezar Kitabesi Bulundu

Biga Parion Antik Kenti'nde, arkeologların araştırmaları sırasında bin 900 yıllık olduğu tahmin edilen anıt mezar kitabesi

19 Asırlık Kadın Hekim Mezarı Bulundu

Biga Haberleri

19 Asırlık Kadın Hekim Mezarı Bulundu

Kemer köyü yakınında yer alan 2 bin 700 yıllık antik kent Parion'daki kazılarda 1900 yıllık kadın hekim mezarı ortaya

Biga’da Cezaevi Firarisi Yakalandı

Biga Haberleri

Biga’da Cezaevi Firarisi Yakalandı

Çan Kapalı Ceza İnfaz Kurumundan firar eden şahıs düzenlenen operasyonla Biga'da