Sanat Merkezi Açıldı

Biga’da sanat merkezi açıldı. Biga Belediyesi, Biga'nın kültür ve sanat yaşamına büyük katkı sağlayacak bir merkezin daha açılışını yaptı. İçerisinde Prof. Dr. Ali Barutçu Kitaplığı, Emek Kafe ve Sergi Salonu'nun yer aldığı

Sanat Merkezi Açıldı
Haber Giriş Tarihi: 26 Kasım 2018 7:57 Biga Haberleri

Biga’da sanat merkezi açıldı.

Biga Belediyesi, Biga’nın kültür ve sanat yaşamına büyük katkı sağlayacak bir merkezin daha açılışını yaptı.
İçerisinde Prof. Dr. Ali Barutçu Kitaplığı, Emek Kafe ve Sergi Salonu’nun yer aldığı Biga Belediyesi Sanat Merkezi’nin açılışı Prof. Dr. Ali Barutçu’nun da katılımı ile gerçekleştirildi.

Açılışa CHP Çanakkale Milletvekili Özgür Ceylan, Karabiga Belediye Başkanı Muzaffer Karataş, belediye meclis üyeleri, il genel meclis üyesi adayları, öğretmenler ve çok sayıda sivil toplum kuruluşu temsilcisi katıldı.

Açılış konuşmasını yapan Biga Belediye Başkanı İsmail Işık; “Öncelikle tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutlarım. Biga Belediyesi Prof. Dr. Ali Barutçu Sanat Merkezi’nin açılışını sevgili Prof. Dr. Ali Barutçu hocamla böylesi özel bir günde yapmak istedik. Bizim belediyecilik anlayışımız sadece yol, su, kanalizasyon yapmaktan ibaret değil. Bu işler zaten günlük rutin işler. Biz kültür sanat anlamında dopdolu ilerliyoruz. Üç dört aylık programlar yapıyoruz. Bunları tek tek yerine getiriyoruz. Atatürk Kültür Merkezi’nin yanında böyle bir sanat merkezi yaratmak bizleri gerçekten mutlu etti. Beni buraya açmaktan daha çok duygulandıran ve onurlandırılan kitaplığa Prof. Dr. Ali Barutçu adını vermemiz oldu. Hocamın da izniyle onun bir anısını sizlerle paylaşmak istiyorum. Yirmi sene önce ameliyathanede, ameliyat sırasında rahatsızlık geçirerek felç geçiriyor. Yönetim bir iki gün sonra Ali hocama ‘sizi emekli edelim, çalışmayın’ diyor ve Ali hocam masaya yumruğunu vuruyor ve ‘Ben Atatürk ve Cumhuriyet’e borcumu ödemek istiyorum. Onun için çalışmak istiyorum’ diyor. Ve çalışmalarını devam ettiriyor. Ben kendisiyle burada olmaktan son derece mutluyum. Katılan herkese teşekkür ediyorum. Biga Belediyesi kültür ve sanata hizmet etmeye devam edecektir.” dedi.

Paylaş:
Parion’da Bin 900 Yıllık Anıt Mezar Kitabesi Bulundu

Biga Haberleri

Parion’da Bin 900 Yıllık Anıt Mezar Kitabesi Bulundu

Biga Parion Antik Kenti'nde, arkeologların araştırmaları sırasında bin 900 yıllık olduğu tahmin edilen anıt mezar kitabesi

19 Asırlık Kadın Hekim Mezarı Bulundu

Biga Haberleri

19 Asırlık Kadın Hekim Mezarı Bulundu

Kemer köyü yakınında yer alan 2 bin 700 yıllık antik kent Parion'daki kazılarda 1900 yıllık kadın hekim mezarı ortaya

Biga’da Cezaevi Firarisi Yakalandı

Biga Haberleri

Biga’da Cezaevi Firarisi Yakalandı

Çan Kapalı Ceza İnfaz Kurumundan firar eden şahıs düzenlenen operasyonla Biga'da