Bozcaada Uluslararası Ekolojik Belgesel Festivali Başlıyor

Bozcaada Uluslararası Ekolojik Belgesel Festivali (BIFED), Halk Eğitim Merkezi’nde başlıyor. Bozcaada’da beş günde 51 belgesel sinemaseverler ile Salhane ve Halk Eğitim Merkezi’nde ücretsiz olarak buluşacak. Bu sene elli altı ülkeden 250 belgesel

Bozcaada Uluslararası Ekolojik Belgesel Festivali Başlıyor
Haber Giriş Tarihi: 09 Ekim 2018 10:47 Bozcaada Haberleri

Bozcaada Uluslararası Ekolojik Belgesel Festivali (BIFED), Halk Eğitim Merkezi’nde başlıyor.

Bozcaada’da beş günde 51 belgesel sinemaseverler ile Salhane ve Halk Eğitim Merkezi’nde ücretsiz olarak buluşacak.

Bu sene elli altı ülkeden 250 belgesel film başvurusu yapılan BIFED’te jürinin seçimi ile Kanada, Almanya, Avusturya, Portekiz, Türkiye, İspanya, İsviçre ve Fransa’dan belgesel filmler perde de yer alacak.

Festivalin açılışı, 10 Ekim 2018 Çarşamba saat 20.00’de Halk Eğitim Merkezi’nde gerçekleştirilecek. Gaia Öğrenci Ödülleri için 7, Uluslararası Belgesel Yarışması için 11  filmin finale kaldığı festivalin Panaroma bölümünde otuz üç film perde de olacak.

Ekoloji temalı belgesel filmlerin üretimi, gösterimi ve ödüllendirilmesine bağımsız bir alan açmak hedefi ile Bozcaada’da başlayan, dünyada yaşanan sorunlara belgeseller üzerinden bakarak çözüm aramayı önemseyerek yoluna devam ediyor. Bu sene finale kalan filmlerin konuları arasında mülteciler, çöp, tohum ve alternatif hayat arayışları gibi konular öne çıkıyor.

Festivalde filmler kadar yönetmenleriyle yapılan söyleşilerin, çevre ve ekoloji konularını birleştiren atölyelerin de ilgi gördüğü programda çocuklar için de birbirinden öğretici ve eğitici etkinlikler yer alıyor.

Paylaş:
Bozcaada Tenedos Tiyatro Festivali 26 Ekim’de

Bozcaada Haberleri

Bozcaada Tenedos Tiyatro Festivali 26 Ekim’de

Çanakkale’nin Bozcaada ilçesi 26-28 Ekim’de 1. Tenedos Tiyatro Festivali’ne ev sahipliği yapacak. “Bozcaada’da 3 gün 3 gece tiyatro” temalı festivale

Karaya Oturtulan Gemi Yüzdürüldü

Bozcaada Haberleri

Karaya Oturtulan Gemi Yüzdürüldü

Bozcaada ilçesinde, baş tarafından su aldığının tespit edilmesi üzerine kaptanı tarafından karaya oturtulan gemi yüzdürüldü.

Bozcaada’da Atık Toplama Kamyonunda Yangın

Bozcaada Haberleri

Bozcaada’da Atık Toplama Kamyonunda Yangın

Bozcaada'da belediyeye ait ambalaj atığı toplama kamyonunda yangın sonucu hasar meydana