29 ülkeden doksan sanatçı Troya için Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi ’de buluştu. Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi tarafından “Troya’dan Esintiler – Uluslararası Kültür ve Sanat Şöleni” çerçevesinde Posters
29 ülkeden doksan sanatçı Troya için Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi ’de buluştu.
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi tarafından “Troya’dan Esintiler – Uluslararası Kültür ve Sanat Şöleni” çerçevesinde Posters of Troy Uluslararası Çağrılı Afiş Sergisi, yirmi dokuz farklı ülkeden doksan farklı tasarımcının posterleri ile sanatseverlerin beğenisine sunuldu.
Koordinatörlüğünü Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik Tasarımı Bölüm Başkanı Doç. Dr. Didem Çatal’ın yapmış olduğu serginin açılışı Mahal Sanat Evi’nde yapıldı. Açılışta söz alan Çatal, dünya tarihinin en kıymetli miraslarından biri olan Troya’nın tanıtımını böyle güzel bir etkinlik ile yapmaktan memnuniyet duymuş olduğunu ifade etti.
Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Dinçay Köksal ise fakülte olarak Troya Yılına uluslararası katılımlı bir etkinlik ile destek vermekten mutluluk duyduklarını vurgulayarak, Rektör Prof. Dr. Yücel Acer’e desteklerinden dolayı teşekkür etti.
Rektör Prof. Dr. Yücel Acer de Troya’nın UNESCO dünya mirası listesine girişinin 20. Yılı nedeni ile Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın 2018’i Troya Yılı ilan ettiğini hatırlatarak; “Cumhurbaşkanımız ve Kültür ve Turizm Bakanlığımızın destekleri ile Troya’nın tanıtımı anlamında en seçkin yılı yaşıyoruz. Kültür ve Turizm Bakanlığımız Avustralya’dan Batı Avrupa’ya kadar tüm uluslararası fuarlarda Troya’yı ciddi anlamda tanıttı.” dedi.
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nin de bu tanıtım faaliyetlerine ciddi destek verdiğini belirten Rektör Acer; “Türkiye’nin seçkin üniversitelerinden, Çanakkale’nin de çok değerli bir kurumu olarak Troya Kısa Film Festivali gibi prestijli bir etkinliği düzenledik. Onun dışındaki sempozyumlar da bu tanıtım atağına büyük katkı sundu. Bu tanıtımların sadece ülkemizle sınırlı kalmaması gerekiyordu. 29 farklı ülkeden 90 farklı sanatçının burada eseri var. Uluslararası tanıtım anlamında etkinliği çok kıymetli buluyorum” diyerek katkı sunanlara teşekkür etti, sanatın her dönem en etkili iletişim aracı olduğunu sözlerine ekledi.
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesinde (ÇOMÜ) okuyan uluslararası öğrenciler, Barış Pınarı Harekatı'na asker selamı ile destek
Aikido ve Budo Federasyonu tarafından düzenlenen "Aikido Yaz Kampı" Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) ev sahipliğinde