Kurs Sayesinde 14 Kadın Meslek Sahibi Oldu

Çanakkale'de açılan Gümüş Takı İşlemeciliği Kursuyla 14 Kadın Meslek Sahibi Oldu.

Kurs Sayesinde 14 Kadın Meslek Sahibi Oldu
Haber Giriş Tarihi: 26 Haziran 2019 12:57 Eğitim Haberleri

Çanakkale Valiliği himayesinde açılan, Çanakkale Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Çanakkale Halk Eğitim Merkezi ve ASO Müdürlüğü ile MÜSİAD işbirliği ve koordinasyonunda gerçekleştirilen ev hanımları ve engellilere yönelik “Gümüş Takı İşlemeciliği Mesleki Eğitim Kursu” 13 Mayıs-25 Haziran tarihleri arasında başarıyla tamamlandı.

11 ev hanımı ve 3 engelli toplam 14 kursiyer, 27 günlük gibi kısa sürede gümüş işlemeciliğini öğrendi ve uygulama aşamasına geçti. Ders esnasında kursiyerleri ve kurs hocasını Çanakkale Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Ali Çalışkan, Çanakkale İŞKUR’da görevli İş ve Meslek Danışmanı Pelin Kurt ve Veri Hazırlama Kontrol İşletmeni Ebru Şahin ziyaret etti.

Kursiyerlerle görüşen ve kurs hocası Arzu Yunusoğlu’ndan çalışmalarla ilgili bilgi alan Ali Çalışkan, “Valiliğimizin öncülük ettiği, diğer kamu kurumlarımızla el ele verdiğimiz, güzel bir kursta sizlerle bir araya gelmekten büyük mutluluk duyuyoruz. Sanatın zanaat aşamasına geçmesi ve sizlere de meslek edindirmesi hedefiyle başladığımız Gümüş Takı İşlemeciliği Kursumuzun 2019 yılı içerisinde 2.sini tamamlamış oluyoruz. Kurstan faydalanan tüm kursiyerlerimize meslek hayatlarında başarılar diliyorum.” açıklamasında bulundu.

Paylaş:
Yeni Eğitim Öğretim Yılı Başladı

Eğitim Haberleri

Yeni Eğitim Öğretim Yılı Başladı

Çanakkale'de 2019-2020 eğitim öğretim yılının başlaması dolayısıyla törenler

Moldovalı Polislere Çanakkale’de Eğitim

Eğitim Haberleri

Moldovalı Polislere Çanakkale’de Eğitim

Çanakkale Deniz Polisi Eğitim Merkezinde Moldovalı polislere Temel Sualtı Dalış Kursu

Bahçeşehir Koleji’nden %10 İndirim

Eğitim Haberleri

Bahçeşehir Koleji’nden %10 İndirim

Önümüzdeki eğitim-öğretim yılında Çanakkale’de eğitim vermeye başlayacak olan Bahçeşehir Koleji Çanakkale Kampüsü Çanakkale Ticaret Borsası üyelerine yüzde 10 indirim