3. Uluslararası Truva Atı Kısa Film Festivali Başladı

Çanakkale'de bu yıl 3'üncüsü düzenlenen "Uluslararası Truva Atı Kısa Film Festivali" düzenlenen törenle başladı.

3. Uluslararası Truva Atı Kısa Film Festivali Başladı
Haber Giriş Tarihi: 05 Aralık 2019 9:43 Etkinlik Haberleri

Çanakkale’de bu yıl 3’üncüsü düzenlenen “Uluslararası Truva Atı Kısa Film Festivali” düzenlenen törenle başladı.

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Troya Kültür Merkezi’ndeki törende konuşan Rektör Prof. Dr. Sedat Murat, toplumların kalkınmasında, gelişmesinde sinemanın önemli olduğunu söyledi.

Sinema sektörünün 21’inci yüzyılda alabildiğine büyük gelişme gösterdiğini belirten Murat, “Ülke olarak, gençlik olarak, üniversiteler olarak bu gelişmelere mutlaka ayak uydurmamız gerekmektedir. Çanakkale’miz kültür, sanat, tarih gibi alanlarla eğer kendisini ortaya koyarsa, bir marka olabilirse biz bundan çok mutluluk duyarız. Çanakkale’ye de zannediyorum en büyük hizmet budur.” dedi.

Festival Başkanlığını da yürüten ÇOMÜ İletişim Fakültesi Radyo-Televizyon ve Sinema Bölüm Başkanı Prof. Dr. Hülya Önal ise hem üniversite hem de fakülte olarak birçok bilimsel çalışmanın yanı sıra sanatsal üretime destek veren bu festivali önemsediklerini anlattı.

Önal, “Sadece öğrencilerimiz için değil, kentimiz için de bir katma değer sağlaması, festivalin kent ile anılan bir markaya dönüşmesi için çalıştığımız, her yıl biraz daha olgunlaştırarak sunduğumuz festivalimizde bu 3 yılda 100 farklı ülkeden ve 2 bini aşan başvuruyla hem üniversitemizin hem ülkemizin adını duyurmuş olduk.” diye konuştu.

Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir, ÇOMÜ İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Metin Kasım, akademisyenler ve öğrencilerin katıldığı törenin ardından film gösterimlerine geçildi.

Etkinlik, 6 Aralık Cuma günü sona erecek.

Paylaş:
“11 Milyon Ağaç; Bugün Fidan, Yarın Nefes” Programı

Etkinlik Haberleri

“11 Milyon Ağaç; Bugün Fidan, Yarın Nefes” Programı

Milli Ağaçlandırma Günü "11 Milyon Ağaç; Bugün Fidan, Yarın Nefes" kampanyası kapsamında Çanakkale'de fidanlar toprakla

Süslü Kadınlar Bisiklet Turu

Etkinlik Haberleri

Süslü Kadınlar Bisiklet Turu

Çanakkale'de, bisikletin ulaşım aracı olarak yaşamın parçası haline gelmesi ve farkındalık oluşturmak amacıyla düzenlenen "Süslü Kadınlar Bisiklet Turu"nda renkli görüntüler

Çanakkale Belediyesi Mahalle İftarları Devam Ediyor

Etkinlik Haberleri

Çanakkale Belediyesi Mahalle İftarları Devam Ediyor

Çanakkale Belediyesi’nin geleneksel olarak düzenlediği mahalle iftarları devam