“15 Temmuz Direnişi” Konulu Konferans Düzenlendi

15 Temmuz'un 3 yılı etkinlikleri kapsamında “Milli İradeye Vurulan Darbe: Türkiye’de Askeri Müdahaleler ve 15 Temmuz Direnişi” konulu konferans düzenlendi.

“15 Temmuz Direnişi” Konulu Konferans Düzenlendi
Haber Giriş Tarihi: 17 Temmuz 2019 13:27 Güncel Haberler

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Anma Etkinlikleri kapsamında “Milli İradeye Vurulan Darbe: Türkiye’de Askeri Müdahaleler ve 15 Temmuz Direnişi” konulu konferans gerçekleştirildi.

Şehit Cemal Demir Anadolu İmam Hatip Lisesi Konferans Salonunda düzenlenen konferansa Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bünyamin Bacak, Genel Sekreter Sami Yılmaz, İl Müftü Yardımcısı Mehmet Ali Bal, KADEM İl Başkanı Aynur Tuna Yavaş ile akademisyenler katıldılar.

Konferansta konuşan ÇÖMÜ Fen Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Aşkın Koyuncu “Türkiye’de artık askeri darbe olmaz denilen bir süreçte, ordu içerisinde çöreklenmiş bir terör örgütü, siyasal iktidarı şiddet uygulayarak devirip ülke yönetimine el koymak istedi. Tabi bu sadece bir darbe girişimi olmamakla beraber ülkenin işgaline yol açabilecek, bağımsızlığını ortadan kaldırabilecek ve bekasına son verebilecek bir ihanet çemberidir. Bu hain darbe girişimi karşısında Türk Milleti, başta Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliği, kararlı duruşu ve dirayeti sayesinde meydanlara çıkarak bağımsızlığına ve geleceğine sahip çıkmıştır. Alçak darbe girişimi esnasında hayatını kaybeden 251 şehidimizi rahmetle anıyoruz” dedi.

Osmanlı ve Cumhuriyet dönemindeki askeri ve siyasi darbeleri masaya yatıran Doç. Dr. Aşkın Koyuncu, Cumhuriyetin kazanımlarının, insan haklarının ve demokrasi mücadelesinin ön plana çıkarılması gerektiğini söyledi.

Paylaş:
Bülent Turan’ın Ramazan Bayramı Mesajı

Güncel Haberler

Bülent Turan’ın Ramazan Bayramı Mesajı

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan’ın Ramazan bayramı

Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nden Fidan Dikimi

Güncel Haberler

Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nden Fidan Dikimi

Çanakkale Denetimli Serbestlik Müdürlüğü, Çanakkale Orman Bölge Müdürlüğü ile işbirliği yaparak fidan dikme etkinliği

İşbaşı Eğitim Programı Kapsamında 80 İşbaşı

Güncel Haberler

İşbaşı Eğitim Programı Kapsamında 80 İşbaşı

İşbaşı Eğitim Programı kapsamında Çanakkale İŞKUR İl Müdürlüğü ve Yeni Mağazacılık A.Ş. arasında imzalanan protokol çerçevesinde Çanakkale merkez ve ilçelerde