“Aklım Fikrim Çanakkale” Projesi

Kale Grubu ve Türkiye Bilişim Vakfı iş birliğinde ve Novusens Akıllı Şehirler Enstitüsünün yürütücülüğünde 2017 Şubat ayında başlatılan “Aklım Fikrim Çanakkale” projesinin bir ayağı olan "Sürdürülebilir ve Akıllı Şehirler: Aklım Fikrim Çanakkale” konferansı düzenlendi. Kale Grubu Başkanı ve CEO’su Zeynep Bodur Okyay, etkinlikte bir konuşma yaptı.

“Aklım Fikrim Çanakkale” Projesi
Haber Giriş Tarihi: 20 Eylül 2019 14:49 Güncel Haberler

Kale Grubu ve Türkiye Bilişim Vakfı iş birliğinde ve Novusens Akıllı Şehirler Enstitüsünün yürütücülüğünde 2017 Şubat ayında başlatılan “Aklım Fikrim Çanakkale” projesinin bir ayağı olan “Sürdürülebilir ve Akıllı Şehirler: Aklım Fikrim Çanakkale” konferansı düzenlendi.

Troya Müzesi’nde gerçekleşen konferansa CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek, Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, İl Kültür ve Turizm Müdürü Kemal Dokuz, Kale Grubu Başkanı ve CEO’su Zeynep Bodur Okyay, Türkiye Bilişim Vakfı (TBV) Başkanı Faruk Eczacıbaşı, akademisyenler, iş adamları ve STK temsilcileri katıldı.

Konferansın açılışında konuşan Okyay, “Bugün doğduğumuz topraklara faydalı olacağına yürekten inandığım ve uzunca bir süredir de desteklediğimiz ‘Aklım Fikrim Çanakkale’ projesi vesilesiyle burada bulunduğum için gerçekten çok mutluyum.” dedi.

Yahya Kemal Beyatlı’nın “İnsan alemde, hayal ettiği müddetçe yaşar” dizesine işaret eden Okyay şöyle konuştu: “Çanakkale’ye sürdürülebilir değer katmak için çaba sarf ediyoruz. Hayata geçirdiğimiz ve planladığımız projelerle Çanakkale’nin tarihi, kültürel ve doğal mirasına sahip çıkarken, yarını bugünden anlamlı kılmak ve gelecek nesillere yaşanabilir bir şehir bırakmak için çalışıyoruz. Akıllı şehirleri de sürdürülebilir kalkınmanın bir aracı olarak görüyoruz ve Çanakkale’nin 21. yüzyıl şehri olma vizyonuna katkı vermeyi çok önemsiyoruz. Bizim amacımız, Çanakkale’nin doğal kaynaklarıyla, altyapısıyla, insan kaynağıyla teknolojiyi de içeren daha sürdürülebilir bir şehir olması. Bu yüzden projemize “Aklım Fikrim Çanakkale” adını verdik.”

Eczacıbaşı ise TBV olarak bu yıl 25. yıllarını kutladıklarını ifade etti. Yalnız Türkiye’de değil bütün dünyada çarpık ve düzensiz gelişmenin daha sonradan büyük maliyet artışlarına neden olduğunu belirten Eczacıbaşı, “Keşke sorunlar daha küçükken, dallanıp budaklanmadan hallolabilse. İşte akıllı şehirlerin temel hedefi de bu olmalı.” dedi.

Konuşmalarından ardından “Sürdürülebilir ve Akıllı Şehirler: Aklım Fikrim Çanakkale” konferansı gerçekleştirildi.

Paylaş:
Bülent Turan’ın Ramazan Bayramı Mesajı

Güncel Haberler

Bülent Turan’ın Ramazan Bayramı Mesajı

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan’ın Ramazan bayramı

Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nden Fidan Dikimi

Güncel Haberler

Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nden Fidan Dikimi

Çanakkale Denetimli Serbestlik Müdürlüğü, Çanakkale Orman Bölge Müdürlüğü ile işbirliği yaparak fidan dikme etkinliği

İşbaşı Eğitim Programı Kapsamında 80 İşbaşı

Güncel Haberler

İşbaşı Eğitim Programı Kapsamında 80 İşbaşı

İşbaşı Eğitim Programı kapsamında Çanakkale İŞKUR İl Müdürlüğü ve Yeni Mağazacılık A.Ş. arasında imzalanan protokol çerçevesinde Çanakkale merkez ve ilçelerde