Çanakkale Türkiye Cumhuriyeti’nin Ön Sözüdür

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, "Kuşkusuz, cumhuriyetin ilanına giden yolda direniş ruhunu Anadolu'ya yayan Çanakkale'de verilen tarihi mücadele oldu. Çanakkale'den Anadolu'ya yayılan milli şuur, vatanı bağımsızlığına kavuşturdu. Bu yönüyle

Çanakkale Türkiye Cumhuriyeti’nin Ön Sözüdür
Haber Giriş Tarihi: 28 Ekim 2017 12:41 Güncel Haberler

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, “Kuşkusuz, cumhuriyetin ilanına giden yolda direniş ruhunu Anadolu’ya yayan Çanakkale’de verilen tarihi mücadele oldu. Çanakkale’den Anadolu’ya yayılan milli şuur, vatanı bağımsızlığına kavuşturdu. Bu yönüyle Çanakkale, Türkiye Cumhuriyeti’nin ön sözüdür.” ifadelerini kullandı.

Turan, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajında, Türk milletinin şanlı tarihinde sayısız zaferlere imza attığını belirtti.

Bir asır önce yokluk içinde bütün dünyaya örnek gösterilecek eşsiz bir milli mücadele destanı yazıldığını aktaran Turan, “İşgalci güçler, Anadolu’dan çıkarıldı. Paylaşım planlarının yapıldığı anlaşmalar çöpe atıldı. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde vatanın her köşesinde verilen kutlu mücadele ile atalarımız bu toprakları bizlere yeniden vatan eyledi.” değerlendirmesinde bulundu.

Turan, cumhuriyetin ilanının Kurtuluş Savaşı’nı taçlandırdığını ifade ederek, şunları kaydetti:

“Kuşkusuz, cumhuriyetin ilanına giden yolda direniş ruhunu Anadolu’ya yayan Çanakkale’de verilen tarihi mücadele oldu. Çanakkale’den Anadolu’ya yayılan milli şuur, vatanı bağımsızlığına kavuşturdu. Bu yönüyle Çanakkale, Türkiye Cumhuriyeti’nin ön sözüdür. Vatanın bağımsızlığının, 29 Ekim’in, cumhuriyetin değerini en fazla bilen, şehadet kanıyla sulanmış bu topraklardır. Son yüzyıldır milletimizin verdiği mücadele, azmin, umudun ne kadar önemli olduğunu göstermiştir. Muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkmayı hedefleyen Cumhuriyet, tüm küresel saldırılara karşı demokratik yürüyüşünü sürdürüyor. Cumhuriyet, bizim için bir anlamda var olma mücadelesidir.”

Grup Başkanvekili Turan, 15 Temmuz darbe girişimine de değinerek, “15 Temmuz’da milletimizin verdiği yaşam mücadelesi de Kurtuluş Savaşı’nın bir devamı niteliğindedir. Bir bakıma Cumhuriyet’in varlık mücadelesidir. Milletimiz, tüm saldırılara karşın inançla ve imanla mücadele ederek vatanını, milletini, devletini, bayrağını koruduğunu gösterdi. Çanakkale, Anadolu’ya yaydığı direniş ruhuyla ülkemizde her zaman özel bir anlam taşıdı ve taşımaya da devam ediyor. Çanakkale, her daim milli bir ruha sahip olduğunu gösterdi.” ifadelerini kullandı.

Paylaş:
Bülent Turan’ın Ramazan Bayramı Mesajı

Güncel Haberler

Bülent Turan’ın Ramazan Bayramı Mesajı

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan’ın Ramazan bayramı

Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nden Fidan Dikimi

Güncel Haberler

Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nden Fidan Dikimi

Çanakkale Denetimli Serbestlik Müdürlüğü, Çanakkale Orman Bölge Müdürlüğü ile işbirliği yaparak fidan dikme etkinliği

İşbaşı Eğitim Programı Kapsamında 80 İşbaşı

Güncel Haberler

İşbaşı Eğitim Programı Kapsamında 80 İşbaşı

İşbaşı Eğitim Programı kapsamında Çanakkale İŞKUR İl Müdürlüğü ve Yeni Mağazacılık A.Ş. arasında imzalanan protokol çerçevesinde Çanakkale merkez ve ilçelerde