Cepheye Sema Mevlevi Alayı Yürüyüşü Gerçekleştirildi

Çanakkale Kara Savaşları'nın 104. Yılında, savaşta şehit olan Mevlevi Alayı’nı anmak ve Çanakkale Ruhunu anlatmak amacıyla her yıl düzenlenen “Cepheye Sema Mevlevi Alayı Yürüyüşü” Gelibolu Yarımadası’nda gerçekleştirildi.

Cepheye Sema Mevlevi Alayı Yürüyüşü Gerçekleştirildi
Haber Giriş Tarihi: 22 Nisan 2019 19:30 Güncel Haberler

Tasavvuf Vakfı ile Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Tasavvuf Topluluğu bu yıl 8’incisi düzenlenen “Mevlevi Alayı” yürüyüşünü gerçekleştirdi.

Gelibolu Mevlevihanesi önünden törenle başlayan “Cepheye Sema Mevlevi Alayı Yürüyüşü” öncesinde vatandaşlara lokma ikramında bulunuldu. Duaların okunmasının ardından Mevlevihane önünden başlayan yürüyüş ilçe merkezinden geçilerek Gelibolu çıkışına kadar devam etti. Ülkemizin birçok yerinden gelen yaklaşık 3 bin Tasavvuf Vakfı üyesi mevlevi ve Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Tasavvuf Topluluğu üyeleri semazen kıyafetleriyle yürüyüşe katıldı. Gelibolu’da sona eren yürüyüşün ardından diğer aşama olan 57’nci Alay Şehitliği’ne otobüslere binilerek devam edildi.

Çanakkale Kara Savaşları’nın en yoğun yaşandığı bölge olan ve şehitlerimizin sembolik mezarları bulunan 57’nci Alay Şehitliği’ne gidildi. Vatan savunmasına katılan Mevlevi Alayı ve cephede şehit düşen Mehmetçikler anısına Kur’an-ı Kerim okundu ve dualar edildi.

Gece etkinlikleri için Gelibolu Mevlevihanesi’nde mesnevi okumaları ve sema gösterileri yapılmasıyla program sona erdi.

Paylaş:
Bülent Turan’ın Ramazan Bayramı Mesajı

Güncel Haberler

Bülent Turan’ın Ramazan Bayramı Mesajı

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan’ın Ramazan bayramı

Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nden Fidan Dikimi

Güncel Haberler

Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nden Fidan Dikimi

Çanakkale Denetimli Serbestlik Müdürlüğü, Çanakkale Orman Bölge Müdürlüğü ile işbirliği yaparak fidan dikme etkinliği

İşbaşı Eğitim Programı Kapsamında 80 İşbaşı

Güncel Haberler

İşbaşı Eğitim Programı Kapsamında 80 İşbaşı

İşbaşı Eğitim Programı kapsamında Çanakkale İŞKUR İl Müdürlüğü ve Yeni Mağazacılık A.Ş. arasında imzalanan protokol çerçevesinde Çanakkale merkez ve ilçelerde