Kargo Bisikletler Yollarda Olacak

Tandem bisiklet ve üç tekerlekli kargo bisikletleri Çanakkale’de yollarda olacak.

Kargo Bisikletler Yollarda Olacak
Haber Giriş Tarihi: 19 Mart 2019 17:19 Güncel Haberler

Çanakkale’de artık kargo bisikletler yollarda olacak.

Türkiye’de bir ilk olarak bisiklet kiralama sistemine tandem bisiklet ve üç tekerlekli kargo bisikletleri Çanakkale’de yollarda olacak.

Çanakkale Belediyesi Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü koordinesinde olan Çanakkale Akıllı Bisiklet Sistemine (ÇABİS) dahil edilecek olan tandem bisiklet ve üç tekerlekli kargo bisikletler ile S.S. 18 Nolu Şehiriçi Minibüsçüleri ve Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi’nin Toplu Taşıma Sistemine dahil ettiği üç adet otobüsün tanıtımı Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleşti.

Toplu ulaşıma yönelik yeni teknolojileri yakından takip eden Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü, önceki senelerde dünyada ilk kez uygulanan toplu taşıma hizmetlerindeki temassız banka kartları ile ödeme uygulamasından sonra, bu kez de Türkiye’de bir ilk olarak bisiklet kiralama sistemine tandem bisiklet ve üç tekerlekli kargo bisikletleri dahil edecek.

Vatandaşların hizmetine sunulacak olan bisikletlerin ve üç adet on iki metrelik otobüslerin tanıtımı için Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen törende bir konuşma yapan Kooperatif Başkanı Hasan Ateş, yeni otobüslerin hayırlı olması dileklerinde bulunarak, desteklerinden dolayı da Çanakkale Belediyesi ve Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan’a teşekkürlerini iletti.

Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan bir konuşma gerçekleştirdi. Konuşmasının sonrasında hizmete girmesinden bu yana ÇABİS’i en fazla kullanan on vatandaşa eldiven, kask ve eldivenden oluşan hediye takdiminde bulundu.

Tören, davetlilerin yeni otobüs ve bisikletleri incelemesi, sonrasında da pilav ikramı ile son buldu.

Paylaş:
Bülent Turan’ın Ramazan Bayramı Mesajı

Güncel Haberler

Bülent Turan’ın Ramazan Bayramı Mesajı

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan’ın Ramazan bayramı

Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nden Fidan Dikimi

Güncel Haberler

Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nden Fidan Dikimi

Çanakkale Denetimli Serbestlik Müdürlüğü, Çanakkale Orman Bölge Müdürlüğü ile işbirliği yaparak fidan dikme etkinliği

İşbaşı Eğitim Programı Kapsamında 80 İşbaşı

Güncel Haberler

İşbaşı Eğitim Programı Kapsamında 80 İşbaşı

İşbaşı Eğitim Programı kapsamında Çanakkale İŞKUR İl Müdürlüğü ve Yeni Mağazacılık A.Ş. arasında imzalanan protokol çerçevesinde Çanakkale merkez ve ilçelerde