Kasırganın Yönü Değişti Çanakkale’de Risk!

Türkiye’ye Yunanistan’ın Mora ve Girit arasında bölgeden yaklaşmakta olan kasırgaya göre son tahminlerde rota Çanakkale. Avrupa Fırtına Tahmin Merkezi ESTOFEX gece tahmin modellerindeki güncellemelerin sonrasında Kırbaç kasırgası ile ilgili son rotayı

Kasırganın Yönü Değişti Çanakkale’de Risk!
Haber Giriş Tarihi: 29 Eylül 2018 13:06 Güncelleme: Güncel Haberler

Türkiye’ye Yunanistan’ın Mora ve Girit arasında bölgeden yaklaşmakta olan kasırgaya göre son tahminlerde rota Çanakkale.

Avrupa Fırtına Tahmin Merkezi ESTOFEX gece tahmin modellerindeki güncellemelerin sonrasında Kırbaç kasırgası ile ilgili son rotayı açıkladı. Güncellenen rotaya göre İzmir’de risk azalırken, Çanakkale çevresinde risk arttı.

Yapısı dolayısı ile yönünü kestirmenin çok zor olduğu hava sistemi, daha önceki tahminlere göre Ege kıyılarından yurdumuza girecek olduğu tahmin ediliyordu. Yapılan son güncellemelere göre ise kasırganın Mora’dan geçerek etkisini kısmen de olsa kaybederek Ege Denizi’nde kuzeye doğru ilerlemesi bekleniyor. Bu ilerleme şeklinde ise Çanakkale, Edirne ve Saros Körfezi’nde etkili olabileceği tahmin ediliyor.

Pazar günü Türkiye’ye ulaşması beklenen Kırbaç kasırgası akşam saatlerinde ve gece Çanakkale’de en fazla Gökçeada ve Bozcaada’yı etkileyecek. Yapılan tahminlere göre Kırbaç’ın yönü Ege Denizi açıklarından Gökçeada’ya geçiş yapacak. Ayrıca kasırganın gözünün Gökçeada’dan geçmesi bekleniyor.

Kasırganın vurduğu, Mora yarımadasının batı ucundan bu sabaha ait bir görüntü;

Paylaş:
Bülent Turan’ın Ramazan Bayramı Mesajı

Güncel Haberler

Bülent Turan’ın Ramazan Bayramı Mesajı

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan’ın Ramazan bayramı

Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nden Fidan Dikimi

Güncel Haberler

Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nden Fidan Dikimi

Çanakkale Denetimli Serbestlik Müdürlüğü, Çanakkale Orman Bölge Müdürlüğü ile işbirliği yaparak fidan dikme etkinliği

İşbaşı Eğitim Programı Kapsamında 80 İşbaşı

Güncel Haberler

İşbaşı Eğitim Programı Kapsamında 80 İşbaşı

İşbaşı Eğitim Programı kapsamında Çanakkale İŞKUR İl Müdürlüğü ve Yeni Mağazacılık A.Ş. arasında imzalanan protokol çerçevesinde Çanakkale merkez ve ilçelerde