Peynir Festivali’ne Çanakkale Damgası

Çanakkaleli üreticilerinde katıldığı İstanbul Peynir Festivali'nde Çanakkale Peyniri yoğun ilgi gördü.

Peynir Festivali’ne Çanakkale Damgası
Haber Giriş Tarihi: 19 Nisan 2019 13:53 Güncel Haberler

Türkiye’de ilk kez gerçekleştirilen İstanbul Peynir Festivali’ne Çanakkaleli üreticilerde katıldı.

Tarım ve Orman Bakanlığı’nın desteğiyle Türkiye’nin tüm il ve ilçelerinden gelen süt ve süt ürünleri üreticilerinin katılımıyla gerçekleştirilen peynir festivali dün (18 Nisan 2019) İstanbul Kongre Merkezinde başladı.

İstanbul Peynir Festivaline Çanakkale’den Ezine Peynirciler Derneğine bağlı dernek üyeleri ve Çanakkale Ticaret Borsası üyelerinden Alakaş Peynircilik, Tahsildaroğlu Süt ve Süt Ürünleri, Arabacı Süt Ürünleri, Tekçe Süt Ürünleri, Hacıpaşa Zeytinyağları, İlyada Zeytin ve Zeytinyağları, Thymbra Zeytin Zeytinyağları, Deva Zeytin ve Zeytinyağı, Safiden Zeytinyağları, Muharrem Ayvaz Zeytin ve Zeytinyağı, Mavras Zeytinyağları, Atiye Laçin, Erdoğanlar Zeytinyağı festivalde stant açarak ziyaretçilere Çanakkale Peyniri ve Çanakkale Zeytinyağı’nı anlatarak ürünlerinden tattırdılar.

Birbirinden farklı 193 peynir çeşidinin yer aldığı festivalde Çanakkale Ticaret Borsası özellikle Ezine Peyniri’ni tanıtımına yoğun çaba sarf etti. Ezine Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nin yatırımcılara özel tanıtımları yapılarak, iş fırsatları anlatıldı.
İstanbul İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Müdür Yardımcısı Alper Kocatürk’ün açılışını yaptığı festivale, Ezine Kaymakamı Ali İkram Tuna, Çanakkale Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Kaya Üzen, Ezine Peynirciler Derneği Başkanı Ali Atak ve Dernek Yönetim Kurulu Üyeleri katıldı.

Peynir Festivali’nin ilk gününde birçok söyleşi ve atölye etkinliği gerçekleştirildi. Ziyaretçiler Türkiye’nin dört bir tarafından gelen peynir stantlarını gezerek bilgi aldılar ve peynirlerin tadına baktılar.

Paylaş:
Bülent Turan’ın Ramazan Bayramı Mesajı

Güncel Haberler

Bülent Turan’ın Ramazan Bayramı Mesajı

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan’ın Ramazan bayramı

Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nden Fidan Dikimi

Güncel Haberler

Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nden Fidan Dikimi

Çanakkale Denetimli Serbestlik Müdürlüğü, Çanakkale Orman Bölge Müdürlüğü ile işbirliği yaparak fidan dikme etkinliği

İşbaşı Eğitim Programı Kapsamında 80 İşbaşı

Güncel Haberler

İşbaşı Eğitim Programı Kapsamında 80 İşbaşı

İşbaşı Eğitim Programı kapsamında Çanakkale İŞKUR İl Müdürlüğü ve Yeni Mağazacılık A.Ş. arasında imzalanan protokol çerçevesinde Çanakkale merkez ve ilçelerde