Şehit Düşen Tıbbiyeliler İçin Tören Düzenlendi

Çanakkale Savaşları'nda şehit olan tıbbiyeliler için Gelibolu Yarımadası Tarihi Alanı'nda tören düzenlendi. Çanakkale Savaşları 1915 yılı 18 Mayıs'ı 19 Mayıs'a bağlayan gece taarruza geçen Türk askerleri arasında bulunan şehit tıbbiyeli

Şehit Düşen Tıbbiyeliler İçin Tören Düzenlendi
Haber Giriş Tarihi: 19 Mayıs 2018 23:09 Güncel Haberler

Çanakkale Savaşları’nda şehit olan tıbbiyeliler için Gelibolu Yarımadası Tarihi Alanı’nda tören düzenlendi.

Çanakkale Savaşları 1915 yılı 18 Mayıs’ı 19 Mayıs’a bağlayan gece taarruza geçen Türk askerleri arasında bulunan şehit tıbbiyeli öğrenciler için Eceabat Belediyesi Sosyal Tesisleri’nde anma töreni yapıldı.

Çanakkale Sağlık-Sen üyeleri tarafından organize edilen gece, iftarın ardından ilahiler okunmasıyla başladı.

Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş, Çanakkale Savaşları’nda şehit olan tıbbiyelileri anmak için bir araya geldiklerini, programın bu sene 8’incisini düzenlediklerini hatırlatarak sözlerine şöyle devam etti. “Bu yılki anma programımız ramazan ayına denk geldi. Türkiye’nin en büyük sağlık sendikası olarak, tıbbiyeli şehitlerimizin vermiş oldukları mücadelede şehadet şerbeti içtikleri süreci anlatmamız gerekiyor. 8 yıldır da programlarımızı aksatmadan programımızı sürdürüyoruz.” dedi.

Tarihçi yazar Yavuz Bahadıroğlu da anma programına katılarak, “Tapınak Şövalyelerinden 15 Temmuz’a Kumpas Tarihi” söyleşisiyle geceye renk kattı.
Gecenin sonuna doğru sendika üyeleri ve katılımcılar tıbbiyeli öğrencilerin şehit düştüğü saatlerde Kanlısırt mevkisinden 57’nci Alay Şehitliği’ne kadar tekbir getirerek yürüdü.

Eceabat’ta ki Törene, Çanakkale Sağlık Müdürü Dr. Ali Taşçı, Çanakkale Mehmet Akif Ersoy Devlet Hastanesi Başhekimi Uzman Dr. Ufuk Tali, Sağlık-Sen Çanakkale Şube Başkanı Suat Özen ve çok sayıda sağlık çalışanı katıldı.

Paylaş:
Bülent Turan’ın Ramazan Bayramı Mesajı

Güncel Haberler

Bülent Turan’ın Ramazan Bayramı Mesajı

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan’ın Ramazan bayramı

Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nden Fidan Dikimi

Güncel Haberler

Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nden Fidan Dikimi

Çanakkale Denetimli Serbestlik Müdürlüğü, Çanakkale Orman Bölge Müdürlüğü ile işbirliği yaparak fidan dikme etkinliği

İşbaşı Eğitim Programı Kapsamında 80 İşbaşı

Güncel Haberler

İşbaşı Eğitim Programı Kapsamında 80 İşbaşı

İşbaşı Eğitim Programı kapsamında Çanakkale İŞKUR İl Müdürlüğü ve Yeni Mağazacılık A.Ş. arasında imzalanan protokol çerçevesinde Çanakkale merkez ve ilçelerde