29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Kutlandı

Çanakkale'nin Gelibolu, Lapseki, Ezine, Bayramiç, Biga ve Eceabat ilçelerinde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı törenlerle kutlandı. Gelibolu'daki törenler, 2. Kolordu Komutanı Korgeneral Zekai Aksakallı ve Belediye Başkanı Mustafa Özacar'ın Kaymakam Hakan

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Kutlandı
Haber Giriş Tarihi: 30 Ekim 2017 13:18 Gündem Haberler

Çanakkale’nin Gelibolu, Lapseki, Ezine, Bayramiç, Biga ve Eceabat ilçelerinde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı törenlerle kutlandı.

Gelibolu’daki törenler, 2. Kolordu Komutanı Korgeneral Zekai Aksakallı ve Belediye Başkanı Mustafa Özacar’ın Kaymakam Hakan Kılınçkaya’yı ziyaretiyle başladı.

İlçede Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla 26 Kasım Caddesi’nde düzenlenen törende, Kaymakam Kılınçkaya, Korgeneral Aksakalı ve Belediye Başkanı Özacar, öğrenciler ve halkı selamlayarak, bayramlarını kutladı.

Kılınçkaya, törende yaptığı konuşmada, milli bayramların, ülkenin sarsılmaz bütünlüğünün, toplumun birlikteliğini çoşkuyla kutlandığı ve bu vatan uğruna canlarını feda eden aziz şehitlerin bir kez daha minletle yad edildiği manevi günler olduğunu söyledi.

Konuşmaların ardından öğrenciler tarafından siirler okundu ve halk oyunları gösterisi sunuldu.

Tören, geçit resmiyle sona erdi.

– Bayramiç

Bayramiç ilçesinde, Yıldırım Akbulut Meydanı’nda düzenlenen törene, Bayramiç Kaymakamı Ramazan Kendüzler, Bayramiç Belediye Başkanı Sadettin Arslan, İlçe Garnizon Komutanı Jandarma Yüzbaşı Ufuk Erikli, kamu kurum ve kuruluşlarının yetkilileri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Vatandaşların büyük ilgi gösterdiği törende, öğrenciler bayraklarla renkli görüntüler oluşturdu.

– Biga

Biga’da İlyas Bayram Stadı’nda düzenlenen tören, saygı duruşunda bulunulması, İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

Törende, Biga Kaymakamı Mustafa Can ve Biga Belediye Başkanı İsmail Işık, öğrencilerin ve halkın bayramını kutladı.

Kaymakam Can, törende yaptığı konuşmada, Türkiye Cumhuriyeti’nin, Atatürk’ün önderliğinde Türk milletinin verdiği varoluş mücadelesinin en kıymetli eseri olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

“Bu eser, büyük vizyonla daima ileriye bakan, özgüvenini sağlam tutan, heyecanla ve şevkle çalışan bir neslin bugünkü nesillere armağanıdır. Geçen 94 yıl içerisinde Cumhuriyetimizin kazanımları geri dönüşsüz bir şekilde milletimiz tarafından derinlemesine özümsenmiş ve sahiplenilmiştir. Cumhuriyetin ilanıyla birlikte ülkemiz, kalkınma, ilerleme, modernleşme yolunda çok önemli adımlar atmış ve çağdaş dünyanın saygın bir üyesi haline gelmiştir.”

– Eceabat

Eceabat’ta 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı törenle kutlandı.

Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleştirilen törende, Eceabat Kaymakamı Turan Yılmaz ve Belediye Başkanı Adem Ejder öğrencilerin ve halkın bayramını kutladı.

Yılmaz, törende yaptığı konuşmada, şunları söyledi:

“Çanakkale’de memleketi savunup cumhuriyetin önsözünü yazan ejdadımız gibi Kurtuluş Savaşı’nda vatanı kahramanca savunan müdafa eden atamız gibi 15 Temmuzda da aynı ruh ve iradeyle cumhuriyetimizi ve demokrasimize sahip çıktık. Bundan sonra da sahip çıkacağız. Cumhuriyetimzin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü ve silah arkadaşlarını bu toprakları vatan yapan aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi sonsuz minnet şükran ve rahmet ile anıyorum.”

– Lapseki

Lapseki’de Cumhuriyetin kuruluşunun 94. yılı kutlandı.

Törenler kapsamında Lapseki Kaymakamı Tahir Şahin’in önderdiğinde öğrenciler eski kağnı arabasıyla Şehit Hüseyin Çetin İmam Hatip Ortaokuluna kadar yürüdü.

Ardından saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

Kaymakam Şahin, burada yaptığı konuşmada, şunları söyledi:

“Bugün tüm yokluklara ve imkansızlıklara rağmen, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün liderliğinde yürütülen destanı bir mücadelenin zafer meyvesi olan Cumhuriyetimizin 94. yıl dönümünü millet olarak büyük bir gurur ve coşkuyla kutluyoruz. Türk milleti, varlığına kastetmiş mihraklara karşı hürriyetinden, onurundan ve istikbalinden asla taviz vermeyeceğini son olarak 15 Temmuz 2016 tarihinde yedi düvele göstermiştir. Çanakkale’de müstevlilerin yarım bırakmak zorunda kaldıkları zülmü hain FETÖ ve teröristleri tamamlamak istemişler. Milli mücadeleyle kovalanan Türk düşmanları, aradan geçen 94 yıl sonra bellerini doğrultup devşirdikleri teröristlerle Türkiye’yi önce teslim sonra da tasfiye etmeye kalkmışlardır.”

Tören, Plevne Ortaokulu öğrencileri tarafından hazırlanan “Elifin Kağnısı” temalı oratoryo gösterisi ile sona erdi.

– Ayvacık

Ayvacık’ta, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla 21 Eylül Stadyumu’nda tören düzenlendi.

Kaymakam Hakan Hakyemez, burada yaptığı konuşmada, Cumhuriyetin kuruluşundan itibaren, ülkenin yükselişine karşı çıkıp bu yükselişi engellemek isteyen kişi, grup ve ülkeler olduğunu söyledi.

Bunun son örneğinin 15 Temmuz’da görüldüğünü ifade eden Hakyemez, şunları kaydetti:

“Milletimizin bu yükselişin farkında ve ülkesine, demokrasiye ve cumhuriyetine sahip çıkıyor. Artık Türkiye eski Türkiye değil. Biz birlik ve beraberlik içinde olalım. Bu düşüncelerle bu toprakları bizlere vatan kılan başka Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi şükranla anıyorum.”

Öğrenciler tarafından şiirlerin okunduğuve halk oyunları gösterisinin sunulduğu tören, geçit resmiyle sona erdi.

– Ezine

Ezine’de, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları Belediye Sinema Salonu’nda düzenlenen törenle yapıldı.

Kaymakam Ali İkram Tuna, törende yaptığı konuşmada, Cumhuriyetin, olağanüstü dışsal güçlere, darbe ve darbe girişimleri ile terör örgütlerinin tüm faaliyetlerine rağmen dimdik ayakta olmasının herkese gurur ve cesaret verdiğini belirterek, şunları kaydetti:

“Hiç şüphesiz ki Cumhuriyetimiz geride bıraktığı 94 yılda sürekli bir gelişim ve ilerleme göstermiş, eğitimden sağlığa, güvenlikten ekonomiye kadar her alanda muazzam bir dönüşüm gerçekleştirmiştir. Ancak artık Cumhuriyetimizin 100. yılına çok az zaman kala, bütün bir geçmişimizi taçlandıracak bir atılım ile bir daha asla beka kaygısı yaşamayacak, bir daha asla içsel ve dışsal şoklara maruz kalma ihtimaline dahi izin vermeyecek şekilde ve düzeyde yeniden yapılandırmamız, tahkim etmemiz Cumhuriyetimize, kıymetli halkımıza ve gelecek nesillerimize karşı bir sorumluluğumuzdur.”

İlçe genelinde düzenlenen çeşitli yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verildiği törende, Yahya Çavuş Ortaokulu Folklor Ekibi gösteri sundu.

Törene, Belediye Başkanı Haluk Babaoğlu, 3. Jandarma Er Eğitim Tabur Komutanı Yarbay Turgay Şavir, Askerlik Şube Başkanı Yüzbaşı Engin Us ile daire amirleri de katıldı.

Paylaş:
Büyük Zaferin 97’nci Yıl Dönümü

Gündem Haberler

Büyük Zaferin 97’nci Yıl Dönümü

Çanakkale'de 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 97. yıl dönümü dolayısıyla tören düzenlendi. Törene, gaziler de

Çanakkale Merkezli FETÖ Operasyonu

Gündem Haberler

Çanakkale Merkezli FETÖ Operasyonu

Çanakkale merkezli 11 ilde ve KKTC'de FETÖ'nün askeri mahrem yapılanmasına yönelik soruşturma kapsamında 21 muvazzaf asker hakkında yakalama kararı

Çanakkale Barosu’ndan Adli Yıl Açılış Törenine Boykot

Gündem Haberler

Çanakkale Barosu’ndan Adli Yıl Açılış Törenine Boykot

Adli yıl açılış törenin Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde gerçekleştirilmesi nedeniyle Çanakkale Barosu da katılmayarak boykot kararı