Çanakkale Barosu’ndan Adli Yıl Açılış Törenine Boykot

Adli yıl açılış törenin Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde gerçekleştirilmesi nedeniyle Çanakkale Barosu da katılmayarak boykot kararı aldı.

Çanakkale Barosu’ndan Adli Yıl Açılış Törenine Boykot
Haber Giriş Tarihi: 22 Ağustos 2019 11:40 Gündem Haberler

Çanakkale Barosu Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde yapılacak adli yıl açılış törenine katılmama kararı aldı.

2 Eylül 2019 Pazartesi günü Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde gerçekleştirilecek olan 2019-2020 Adli Yıl Açılış Töreni’ne katılmayacağını açıklayan Çanakkale Barosu Başkanı Bülent Şarlan sosyal medya hesabı üzerinden katılmama gerekçelerini açıkladı.

Çanakkale Barosu’ndan yapılan açıklama;

Son günlerde kamuoyunda gündem oluşturan Yargıtay Başkanlığı’nın 2 Eylül 2019 tarihinde yapılacak olan Adli Yıl Açılış Töreni için Yargıtay Başkanlığınca Baro Başkanı olarak kişiye özel gönderilmiş olan davetiyenin tarafıma ulaşmasıyla, aşağıda belirttiğim değerlendirmeler sonucunda törene katılmama kararımı önceden açıklamama rağmen meslektaşlarımız ve kamuoyundan gelen sorular üzerine bu açıklamayı yapma zorunluluğu doğmuştur.

Çanakkale Barosu, adalete ve yargıya olan güveni arttırmak amacıyla bu güne kadar yargısal çalışmaların tümüne destek olmuş, görev alma kararlılığını her zaman göstermiş, bundan sonrada gösterecektir. Görev aldığı sorumluluğun bilincinde yargı bağımsızlığı ve tarafsızlığı ile kuvvetler ayrılığının önemini benimseyerek, yargının yeri ve önemi konusunda çalışmalar yapmış, yapılan çalışmalara katkı sağlamış olup bundan sonrada sağlamaya devam edecektir.

Demokrasi ve hukukun temeli, yargının bağımsızlığı ve yargı içerisinde savunmanın gücüdür. Kuvvetler Ayrılığı İlkesi, yargının bağımsız ve tarafsız olması, yargının bağımsız ve tarafsız olmasının yanında bağımsız ve tarafsız da görünmesi gerektiği bizlere göre hukuk devletinin olmazsa olmazıdır.

Yargıtay’ın yargının kurucu unsurlarıyla birlikte düzenleyeceği ve Yargıtay’da yapılacak törenin, yargı bağımsızlığı ve tarafsızlığını koruma açısından daha yerinde olacağı kanaatindeyim.

Bu düşüncelerle yargı bağımsızlığı ve tarafsızlığı ile Kuvvetler Ayrılığı İlkesine gösterdiğimiz hassasiyetten dolayı törene katılmayacağım.

Çanakkale Barosu avukatları olarak, her yıl olduğu gibi bu yıl da meslektaşlarımız ve cübbelerimiz ile Adli Yıl açılışını Çanakkale’de gerçekleştireceğiz.

Çanakkale Barosu’nun hukuk devleti, hukukun üstünlüğü, demokrasi, kuvvetler ayrılığı, yargı bağımsızlığı ve Cumhuriyetin kurucu değerlerine bağlı kalarak çalışmalarına devam edeceğini tüm kamuoyunun bilgisine saygıyla sunarım.

Av. Bülent Şarlan
Çanakkale Barosu Başkanı

Paylaş:
Büyük Zaferin 97’nci Yıl Dönümü

Gündem Haberler

Büyük Zaferin 97’nci Yıl Dönümü

Çanakkale'de 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 97. yıl dönümü dolayısıyla tören düzenlendi. Törene, gaziler de

Çanakkale Merkezli FETÖ Operasyonu

Gündem Haberler

Çanakkale Merkezli FETÖ Operasyonu

Çanakkale merkezli 11 ilde ve KKTC'de FETÖ'nün askeri mahrem yapılanmasına yönelik soruşturma kapsamında 21 muvazzaf asker hakkında yakalama kararı

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer Kazdağları’nda

Gündem Haberler

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer Kazdağları’nda

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Su ve Vicdan Nöbetine destek vermek amacıyla Çanakkale'ye