Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan’a “Olayı Abartmayalım” dediği için tepkiler artıyor. Otluk alanda çıkan yangın rüzgarın da etkisiyle, Esenler Mahallesi 116 Jandarma yanı Barış kente çıkan yol güzergahında ki evlere de
Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan’a “Olayı Abartmayalım” dediği için tepkiler artıyor.
Otluk alanda çıkan yangın rüzgarın da etkisiyle, Esenler Mahallesi 116 Jandarma yanı Barış kente çıkan yol güzergahında ki evlere de sıçraması söz konusu olunca panik yaşandı.
Çanakkale Belediyesi itfaiye ekipleri, yangın bölgesine otluk alan yangını ihbarı sonucunda geldikleri için yangına müdahalede yetersiz kaldı. Yangının rüzgarın etkisiyle artması sonucunda küçük araçlarla yangına müdahale edememesi ve yangın esnasında tutuşan çam kozalaklarının çevreye fırlaması sonucunda bir evin çatısında çıkan yangına zamanında müdahale edemedi.
Çanakkale Boğaz ve Garnizon Komutanlığı itfaiye ekipleri, Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet Şubesine bağlı TOMA ekipleri ve Çanakkale Orman Bölge Müdürlüğü ekiplerinin helikopter desteği ile yangın evlere sıçramadan söndürüldü.
Yangının söndürülmesinin ardından olay yerine gelen belediye başkanı Ülgür Gökhan’ın, o esnada canlı yayın yapan Tekin Uğurlu’nun kamerasına yansıyan o sözleri tepkiyle karşılandı.
“Olayı abartmayalım” sözü yangın esnasında çevrede panik yaşayan insanlar tarafından şaşkınlıkla karşılandı.
Çanakkale'de 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 97. yıl dönümü dolayısıyla tören düzenlendi. Törene, gaziler de
Çanakkale merkezli 11 ilde ve KKTC'de FETÖ'nün askeri mahrem yapılanmasına yönelik soruşturma kapsamında 21 muvazzaf asker hakkında yakalama kararı