Çevre ve Şehircilik Bakanlığından Açıklama

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından, Çanakkale'nin Bozcaada ilçesi Sulubahçe mevkisi kıyılarında hiçbir şekilde yapılaşmaya izin verilmeyeceği bildirildi. Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, bazı basın yayın organlarında Bozcaada kıyılarında yapılaşmaya izin verileceği şeklindeki

Çevre ve Şehircilik Bakanlığından Açıklama
Haber Giriş Tarihi: 28 Haziran 2017 21:47 Bozcaada Haberleri Gündem Haberler

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından, Çanakkale’nin Bozcaada ilçesi Sulubahçe mevkisi kıyılarında hiçbir şekilde yapılaşmaya izin verilmeyeceği bildirildi.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, bazı basın yayın organlarında Bozcaada kıyılarında yapılaşmaya izin verileceği şeklindeki haberler yer aldığı belirtildi.

İlçenin Cumhuriyet Mahallesi, Sulubahçe 1 mevkisinde, devletin hüküm ve tasarrufunda bulunan tescil harici alanın ilgili proje ve vaziyet planına uygun olarak kiralanmasının, Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Komisyonu tarafından 29.07.2015 tarih ve 1179 sayılı karar ile uygun bulunduğu ifade edilen açıklamada, söz konusu alanın 1. ve 3. derece “doğal sit alanı” içerisinde yer aldığı aktarıldı.

Açıklamada, doğal sit alanları ile özel çevre koruma bölgelerinde bulunan devletin hüküm ve tasarrufu altındaki yerlere ilişkin kiralama ve tahsis işlemlerinin Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğünce yürütüldüğüne işaret edilerek, şunlar kaydedildi:

“Çanakkale ili, Bozcaada ilçesi, Cumhuriyet Mahallesi, Sulubahçe 1 mevkisinde bulunan 7 bin 451,65 metrekarelik alan içerisinde 1 adet 6 metrekarelik büfe, birer adet bay/bayan duş ve bay/bayan WC, bay/bayan soyunma kabini ve 2 bin 700 metrekare şemsiye şezlong alanın yer aldığı alan, ‘Tabiat Varlıkları ve Doğal Sit Alanları ile Özel Çevre Koruma Bölgelerinde Bulunan Devletin Hüküm ve Tasarrufu Altındaki Yerlerin İdaresi Hakkında Yönetmelik’ in 25/b maddesine göre açık ihale usulü kiralanacaktır.

Bakanlığımız Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğü tarafından kiralama ihalesi yapılacak söz konusu alanda hiçbir şekilde yapılaşmaya izin verilmeyecektir. Bahsi geçen alan kıyı alanı olup, tüm halkın kullanımına açıktır.”

Paylaş:
Bozcaada Tenedos Tiyatro Festivali 26 Ekim’de

Bozcaada Haberleri

Bozcaada Tenedos Tiyatro Festivali 26 Ekim’de

Çanakkale’nin Bozcaada ilçesi 26-28 Ekim’de 1. Tenedos Tiyatro Festivali’ne ev sahipliği yapacak. “Bozcaada’da 3 gün 3 gece tiyatro” temalı festivale

Karaya Oturtulan Gemi Yüzdürüldü

Bozcaada Haberleri

Karaya Oturtulan Gemi Yüzdürüldü

Bozcaada ilçesinde, baş tarafından su aldığının tespit edilmesi üzerine kaptanı tarafından karaya oturtulan gemi yüzdürüldü.

Bozcaada’da Atık Toplama Kamyonunda Yangın

Bozcaada Haberleri

Bozcaada’da Atık Toplama Kamyonunda Yangın

Bozcaada'da belediyeye ait ambalaj atığı toplama kamyonunda yangın sonucu hasar meydana