Mevlana’nın Hakk’a Vuslatının 744. Yıl Dönümü

Gelibolu Mevlevihanesi'nde, Mevlana Celaleddin-i Rumi’nin Hakk’a vuslatının 744. yıl dönümü dolayısıyla sema töreni düzenlendi. Sema gösterisi, Gelibolu Mevlevihanesi'ni Koruma ve Mevlevi Kültürünü Tanıtma Derneği ile Konya Türk Tasavvuf Müziği Topluluğu ve

Mevlana’nın Hakk’a Vuslatının 744. Yıl Dönümü
Haber Giriş Tarihi: 24 Aralık 2017 0:14 Gündem Haberler

Gelibolu Mevlevihanesi’nde, Mevlana Celaleddin-i Rumi’nin Hakk’a vuslatının 744. yıl dönümü dolayısıyla sema töreni düzenlendi.

Sema gösterisi, Gelibolu Mevlevihanesi’ni Koruma ve Mevlevi Kültürünü Tanıtma Derneği ile Konya Türk Tasavvuf Müziği Topluluğu ve Semazenleri katılımıyla düzenlendi.
Sema gösterisi öncesinde konuşan Çanakkale Valisi Orhan Tavlı, Mevlana Celaleddin Rumi’nin insanlık tarihinde sevgi, barış, kardeşlik ve hoşgörünün sembolü olduğunu ve Mevlana Celaleddin Rumi’nin 744. vuslat yıl dönümü için bir araya geldiklerini belirtti.

Konya İl Kültür ve Turizm Müdürü Abdül Settar Yarar, Gelibolu Mevlevihanesi sancağının replikasını Çanakkale Kültür ve Turizm Müdürü Kemal Dokuz’a hediye etti.

Gelibolu Mevlevihanesi’nde ki törene, İslam Birliği Gençlik Derneği Başkanı Sadmir Hadzidic, Karadağ Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Dzemo Redzematovic, Makedonya İslam Birliği Genel Sekreteri İrsal Jakubi, Slovenya Müslümanları Müftülüğünden İfet Suljic, Gümülcine Müftü Yardımcısı Fehim Ahmet, Çanakkale Emniyet Müdürü Celal Sel, Gelibolu Belediye Başkanı Mustafa Özacar ve vatandaşlar katıldı.

Paylaş:
Büyük Zaferin 97’nci Yıl Dönümü

Gündem Haberler

Büyük Zaferin 97’nci Yıl Dönümü

Çanakkale'de 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 97. yıl dönümü dolayısıyla tören düzenlendi. Törene, gaziler de

Çanakkale Merkezli FETÖ Operasyonu

Gündem Haberler

Çanakkale Merkezli FETÖ Operasyonu

Çanakkale merkezli 11 ilde ve KKTC'de FETÖ'nün askeri mahrem yapılanmasına yönelik soruşturma kapsamında 21 muvazzaf asker hakkında yakalama kararı

Çanakkale Barosu’ndan Adli Yıl Açılış Törenine Boykot

Gündem Haberler

Çanakkale Barosu’ndan Adli Yıl Açılış Törenine Boykot

Adli yıl açılış törenin Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde gerçekleştirilmesi nedeniyle Çanakkale Barosu da katılmayarak boykot kararı