Robot Yarışmasında Türkiye 2.’si Olduk

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenen 13. Uluslararası Robot Yarışması'nda Lapseki ekibi Türkiye 2.’si oldu.

Robot Yarışmasında Türkiye 2.’si Olduk
Haber Giriş Tarihi: 13 Nisan 2019 21:40 Gündem Haberler

13. Uluslararası MEB Robot Yarışmasına katılan Lapseki İÇDAŞ – ÇİB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, 2. olarak büyük bir başarıya imza attı.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenen 13. Uluslararası Robot Yarışması bu yıl Samsun’da yapıldı. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıkışının 100’üncü yıl dönümü etkinlikleri kapsamında yapılan yarışma Tekkeköy Yaşar Doğu Spor Salonu’nda gerçekleşti.
3 gün süren yarışmaya dünyanın çeşitli bölgelerinden 5 bin 999 yarışmacıya ait 3 bin 848 robot katıldı.

Lapseki İÇDAŞ – ÇİB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, “hızlı çizgi izleyen robot” kategorisinde 801 robot içerisinden Türkiye 2.’si oldu.

13. Uluslararası Robot Yarışması; temalı, çizgi izleyen, hızlı çizgi izleyen, sumo, mini sumo, robotino (hareketli robotlar), insansız hava aracı (mini drone), insansı robotlar, endüstriyel robotik kol, tasarla-çalıştır, yumurta toplama (caretta caretta) ve serbest proje kategorilerinde yapıldı.

12 kategoride ilk 3 dereceye giren yarışmacılara 216 bin lira para ödülü dağıtıldı.

Alper Rifat Şimşek, İsmail Kocabıyık ve Volkan Türkan’dan oluşan Lapseki İÇDAŞ – ÇİB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmen ekibine, yarışmada dereceyi getiren “Yakamoz” isimli robot oldu.

Paylaş:
Büyük Zaferin 97’nci Yıl Dönümü

Gündem Haberler

Büyük Zaferin 97’nci Yıl Dönümü

Çanakkale'de 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 97. yıl dönümü dolayısıyla tören düzenlendi. Törene, gaziler de

Çanakkale Merkezli FETÖ Operasyonu

Gündem Haberler

Çanakkale Merkezli FETÖ Operasyonu

Çanakkale merkezli 11 ilde ve KKTC'de FETÖ'nün askeri mahrem yapılanmasına yönelik soruşturma kapsamında 21 muvazzaf asker hakkında yakalama kararı

Çanakkale Barosu’ndan Adli Yıl Açılış Törenine Boykot

Gündem Haberler

Çanakkale Barosu’ndan Adli Yıl Açılış Törenine Boykot

Adli yıl açılış törenin Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde gerçekleştirilmesi nedeniyle Çanakkale Barosu da katılmayarak boykot kararı