Seyit Onbaşı Mezarı Başında Anıldı

Çanakkale Savaşları'nın kahramanlarından Seyit Onbaşı, vefatının 78'inci yılında Balıkesir'in Havran ilçesindeki mezarı başında anıldı. Rumeli Mecidiye Tabyası'nda sırtlayarak kaldırdığı 275 kilogramlık top mermisiyle savaşın seyrini değiştiren Havranlı Seyit Onbaşı için ilçeye

Seyit Onbaşı Mezarı Başında Anıldı
Haber Giriş Tarihi: 02 Aralık 2017 18:26 Gündem Haberler

Çanakkale Savaşları’nın kahramanlarından Seyit Onbaşı, vefatının 78’inci yılında Balıkesir’in Havran ilçesindeki mezarı başında anıldı.

Rumeli Mecidiye Tabyası’nda sırtlayarak kaldırdığı 275 kilogramlık top mermisiyle savaşın seyrini değiştiren Havranlı Seyit Onbaşı için ilçeye bağlı Seyit Onbaşı Mahallesi’nde anma töreni düzenlendi.

Kur’an-ı Kerim okunmasıyla başlayan törende, Çanakkale Savaşları’nın yaşandığı Gelibolu Yarımadası’ndan getirilen toprak Seyit Onbaşı’nın mezarına konuldu.

Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı, törende yaptığı konuşmada, Seyit Onbaşı ve silah arkadaşları sayesinde bugün huzur içinde demokratik bir ortamda yaşandığını söyledi.

Seyit Onbaşı’nın savaştan sonra döndüğü köyünde vefat ettiğini belirten Yazıcı, “Onun gösterdiği kahramanlık, yurdumuzdaki tüm çocuklarımıza, insanlarımıza anlatılmalı. Seyit Onbaşı, iman gücüyle bir insanın 275 kilogramı kaldırabileceğinin örneğidir.” dedi.

Yazıcı ve beraberindekiler, mahalledeki müzede Seyit Onbaşı’nın torunu Muhammed Yıkar’dan dedesinin hayat hikayesini dinledi.

Törene, Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir, Havran Kaymakamı Şeref Aydın ve Belediye Başkanı Emin Ersoy ile vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.

Paylaş:
Büyük Zaferin 97’nci Yıl Dönümü

Gündem Haberler

Büyük Zaferin 97’nci Yıl Dönümü

Çanakkale'de 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 97. yıl dönümü dolayısıyla tören düzenlendi. Törene, gaziler de

Çanakkale Merkezli FETÖ Operasyonu

Gündem Haberler

Çanakkale Merkezli FETÖ Operasyonu

Çanakkale merkezli 11 ilde ve KKTC'de FETÖ'nün askeri mahrem yapılanmasına yönelik soruşturma kapsamında 21 muvazzaf asker hakkında yakalama kararı

Çanakkale Barosu’ndan Adli Yıl Açılış Törenine Boykot

Gündem Haberler

Çanakkale Barosu’ndan Adli Yıl Açılış Törenine Boykot

Adli yıl açılış törenin Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde gerçekleştirilmesi nedeniyle Çanakkale Barosu da katılmayarak boykot kararı