Arkeoloji Yaz Okulu Çanakkale’de Başladı

Kültürel mirasımızın daha yakından tanıtılması amacıyla düzenlenen Arkeoloji Yaz Okulu 22 Temmuz pazartesi günü Tevfikiye Opet Arkeo-Köy’de yapılan Troya sunumuyla başladı.

Arkeoloji Yaz Okulu Çanakkale’de Başladı
Haber Giriş Tarihi: 23 Temmuz 2019 14:19 Kültür Sanat Haberleri

Türkiye’nin kültürel mirasının daha yakından tanıtılması amacıyla düzenlenen Dünya Kültür Mirasında Türkiye-Arkeoloji Yaz Okulu bu yıl ilk kez kültürel mirasa ve arkeolojiye meraklı üniversite öğrencilerini Türkiye’de buluşturuyor.

Yunus Emre Enstitüsü tarafından Kültür ve Turizm Bakanlığı, GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi ve Çorum Valiliği iş birliğinde, Troya Antik Kenti Kazı Başkanı Prof. Dr. Rüstem Aslan’ın akademik danışmanlığında gerçekleştirilen programda yurt dışındaki üniversitelerin arkeoloji, kültürel antropoloji, sanat tarihi, tarih, halkbilim, coğrafya gibi sosyal bilimler alanlarında eğitim alan farklı ülkelerden 25 öğrenci, Anadolu’nun geniş yelpazedeki kültürel birikimini yerinde görecekler.

Arkeoloji Yaz Okulu’na katılan 25 yabancı öğrenci Prof. Rüstem Aslan ve Dr. Öğr. Üyesi Veysel Tolun’un ev sahipliğinde düzenlenen Çanakkale etabına 22 Temmuz pazartesi günü Tevfikiye Opet Arkeo-Köy’de yapılan Troya sunumuyla başladı. Ardından Prof. Rüstem Aslan ile Troya Ören Yeri’ni ziyaret eden ve devam eden kazı çalışmalarını gözlemleyen öğrenciler Tevfikiye Köyü’nde Çanakkale seramikleri üretim atölyesine katıldı ve Anlat Troya belgeselini izleyerek Arkeo-Köy projesi hakkında bilgi aldı. 23 Temmuz Salı günü Troya Müzesi’ni gezecek öğrenciler ardından Assos’a geçecek.

Anadolu uygarlıkları arkeoloji, tarih, sanat tarihi ve mimarlık alanlarında akademisyenler, kazı başkanları, alan uzmanları, müze idarecileri tarafından verilecek zengin içerikli seminerler ile zenginleştirilen programda kazı alanları ve ören yerleri için hazırlanan belgesellerin ve filmlerin gösterimi; Troya, Efes, Göbeklitepe, Boğazköy-Hattuşa Ören Yerleri; Troya Müzesi, Anadolu Medeniyetleri Müzesi, Zeugma, Şanlıurfa, Çorum ve Boğazköy Müzeleri gezileri; İstanbul Arkeoloji Müzesi ve Kütüphanesi ziyaretleri ile Çanakkale, İzmir, Şanlıurfa, Gaziantep, Ankara, Çorum, İstanbul’u yakından tanıyacaklar.

Paylaş:
Çanakkale Cephesi’nde İkmal Faaliyetleri Kitabı Yayınlandı

Kültür Sanat Haberleri

Çanakkale Cephesi’nde İkmal Faaliyetleri Kitabı Yayınlandı

2018 yılında kurulan ve faaliyetlerine devam eden Çanakkale Savaşları Enstitüsü literatüre yeni bir kitap daha

Fazıl Say Kaz Dağları’nda Konser Verdi

Kültür Sanat Haberleri

Fazıl Say Kaz Dağları’nda Konser Verdi

Piyanist ve besteci Fazıl Say, Çanakkale'deki altın ve gümüş madeni arama çalışmalarına tepki için sürdürülen "Su ve Vicdan Nöbeti" kapsamında

Moğollar Kaz Dağları İçin Çanakkale’deydi

Kültür Sanat Haberleri

Moğollar Kaz Dağları İçin Çanakkale’deydi

Moğollar, Kaz Dağları’nda yapılan altın arama faaliyetlerine tepki göstermek, su ve vicdan nöbetine destek olmak için dün gece Çanakkale’de konser