Türkiye’nin farklı şehirlerinden 47 seramik sanatçısının ‘Anne?’ adlı çalışması Çanakkale'de sergileniyor.
Kadın seramik sanatçılarının eserlerinden oluşan ‘Anne?’ isimli seramik sergisi Çanakkale Devlet Güzel Sanatlar Galerisinde sanatseverlerin ziyaretine açıldı.
Türkiye’den farklı şehirlerden 47 seramik sanatçısının ‘Anne?’ sorusuna eserleriyle verdiği yanıtların yer aldığı serginin açılışına Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan ve eşi Hale Gökhan, Belediye Meclis Üyesi Bilge Şimşek ve çok sayıda sanatsever katıldı.
Serginin açılış konuşmasını yapan Küratör Dr. Öğretim Üyesi Tuba Korkmaz, “İçinde çanak geçen bir şehirdeyiz, yani seramiğin şehrindeyiz. Çanakkale seramikleri artık kentimizin marka değeri. Biz de çağdaş seramik sanatçılarının, küçük bir pozitif ayrımcılık yaptık, kadın seramikçileri tercih ettik, bu sergide bir araya getirdik. Mayıs ayında kutlanan Anneler Günü sebebiyle konsepti anne olarak belirledik ve çeşitli illerden çeşitli hocalarıma, arkadaşlarıma bir davet gönderdim. Dedim ki, sizce anne nedir? 47 tane cevap aldık. Sergide 47 tane cevabı görebilirsiniz. Bu etkinliği Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Kadın Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi destekledi. Bu yüzden Ferah hocam çok destekledi, teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.
ÇOMÜ Kadın Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Ferah Özkök ise yaptığı açıklamada, “Tuba hocamız bize bu öneri ile geldiğinde biz de çok heyecanlandık. Çünkü merkezimizi sizin de bildiğin gibi kadın sorunları ile ilgilenen, bu konuda araştırmalar ve çalışmalar yapan bir merkez. Kadın ve sanatı, anne ve sanatı bir araya getirmek çok güzel, heyecan verici bir fikirdi. Rektörlüğümüz bizi destekledi, çok teşekkür ederim. Belediyemiz de çok destek oldu teşekkür ediyorum. Kadın merkezindeki arkadaşlar canla başla çalıştılar, onlara da çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Kadın Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin koordinasyonunda Tuba Korkmaz’ın küratörlüğünde gerçekleşen sergi, 30 Mayıs 2019 tarihine kadar açık kalacak.
2018 yılında kurulan ve faaliyetlerine devam eden Çanakkale Savaşları Enstitüsü literatüre yeni bir kitap daha
Piyanist ve besteci Fazıl Say, Çanakkale'deki altın ve gümüş madeni arama çalışmalarına tepki için sürdürülen "Su ve Vicdan Nöbeti" kapsamında