Türkiye'nin en büyük akaryakıt dağıtım şirketlerinden olan OPET "Tarihe Saygı Projesi"nin ardından bu kez de Tevfikiye köyünde yenileme ve rehabilitasyon çalışmaları başlattı. 2006 yılından bu yana Eceabat’ta yürüttüğü "Tarihe Saygı Projesi"yle
Türkiye’nin en büyük akaryakıt dağıtım şirketlerinden olan OPET “Tarihe Saygı Projesi”nin ardından bu kez de Tevfikiye köyünde yenileme ve rehabilitasyon çalışmaları başlattı.
2006 yılından bu yana Eceabat’ta yürüttüğü “Tarihe Saygı Projesi”yle Çanakkale’ye verdiği önemi gösteren Opet Çanakkale için yaptığı çalışmalarına devam ediyor.
2018 Troia Yılı ilan edilmesiyle en çok ziyaretçinin geleceği düşünülen Truva Antik Kenti’nin geliştirilmesi ve güzelleştirilmesi çalışmaları devam ediyor. OPET Petrolcülük A.Ş Tevfikiye köyünde başlattığı yenileme ve rehabilitasyon çalışmalarını tüm hızıyla sürdürüyor.
OPET ve Çanakkale Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü Tevfikiye köy halkına 12 farklı konuda kurs düzenledi. “Temiz tuvalet ve hijyen, girişimcilik, iş güvenliği ve işçi sağlığı, diksiyon, iş ve sosyal hayatta iletişim, kişisel gelişim, meslek etiği, İngilizce, turistik ve hediyelik eşya yapımı, kırsal turizm etkinlikleri, gümüş kazaz örücülüğü ve kitre bebek yapımı” konularında düzenlenen kurslara köy halkından 6’sı erkek 70 kişi katıldı.
Kursları başarıyla tamamlayan kursiyerlere başarı sertifikaları Çanakkale Valisi Orhan Tavlı ve OPET Yönetim Kurulu Kurucu Üyesi Nurten Öztürk tarafından verildi.
OPET Yönetim Kurulu Kurucu Üyesi Nurten Öztürk, tarihi, mitolojik, kültürel ve doğal güzellikleriyle önemli bir kültür hazinesi olan Troya ve Tevfikiye köyünü gelecek nesillere taşımaya yönelik çalışmalara imza atmaktan gurur duyduklarını söyledi.
2018 yılında kurulan ve faaliyetlerine devam eden Çanakkale Savaşları Enstitüsü literatüre yeni bir kitap daha
Piyanist ve besteci Fazıl Say, Çanakkale'deki altın ve gümüş madeni arama çalışmalarına tepki için sürdürülen "Su ve Vicdan Nöbeti" kapsamında