Troia ve Çanakkale Minyatürleri Sergisi açıldı. 2018 Troia Yılı etkinlikleri çerçevesinde Göksel Sevim’in hazırladığı “Troia ve Çanakkale Minyatürleri Sergisi” 12 Kasım 2018 Pazartesi günü açıldı. Devlet Güzel Sanatlar Galerisi’nde düzenlenen açılışa Çanakkale
Troia ve Çanakkale Minyatürleri Sergisi açıldı.
2018 Troia Yılı etkinlikleri çerçevesinde Göksel Sevim’in hazırladığı “Troia ve Çanakkale Minyatürleri Sergisi” 12 Kasım 2018 Pazartesi günü açıldı.
Devlet Güzel Sanatlar Galerisi’nde düzenlenen açılışa Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan da katılım gösterdi. Göksel Sevim ve öğrencileri tarafından hazırlanan Troia ve Çanakkale temalı eserlerin yer aldığı sergiyi ilgi ile gezen Başkan Gökhan, eser sahiplerinden çalışmaları hakkında bilgi aldı. Sergi gezisinin sonrasında eserler hakkında açıklamada bulunan Başkan Gökhan; “Serginin üç senelik bir çalışmanın ürünü olduğunu öğrendim. Hocamız ile beraber on bir sanatçılarımızın eseri sergileniyor. Gerçekten el emeği ve göz nuru çalışmalar. Burada sadece Troia’yı değil, Çanakkale’yi çevresi ile beraber yorumlayan eserler gördüm. Umarız bu eserleri başka yerlerde de sergileme fırsatı bulurlar. Gerçekten yöreyi tanıtan ve Troia Yılına özgün eserler var. Sanatçılarımızın emeğine sağlık.” dedi.
2018 yılında kurulan ve faaliyetlerine devam eden Çanakkale Savaşları Enstitüsü literatüre yeni bir kitap daha
Piyanist ve besteci Fazıl Say, Çanakkale'deki altın ve gümüş madeni arama çalışmalarına tepki için sürdürülen "Su ve Vicdan Nöbeti" kapsamında