Çanakkale İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünün organize ettiği Turizm Haftası etkinlikleri “Birarada” adlı karma serginin açılışı ile başladı.
Çanakkale’de Turizm Haftası etkinlikleri “Birarada” adlı karma serginin açılışı ile başladı.
Ülkemizde turizm bilincini geliştirmek, iç turizmi canlandırmak ve halkın turizm hareketlerine katılımını teşvik etmek amacıyla, 15 – 22 Nisan tarihleri arasında 43.’cüsü düzenlenen Turizm Haftası, bu yıl da Çanakkale’de çeşitli etkinliklerle kutlanmaya başladı.
Yurtiçi ve yurtdışından 22 Sanatçının katıldığı “Birarada” adlı karma sergi, Devlet Güzel Sanatlar Galerisi’nde kapılarını açtı. Küratörlüğünü Vahid Novruzov’un yaptığı sergi açılışına, İl Kültür ve Turizm Müdürü Kemal Dokuz, Çanakkale 18 Mart Üniversitesi Dekanı Dinçay Köksal, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdullah Kelkit, kurum amirleri ve sanatseverler katıldı.
Çanakkale İl Kültür ve Turizm Müdürü Kemal Dokuz serginin açılışında yaptığı konuşmada, “Turizm Haftamız münasebetiyle “Birarada” karma sergimize hepiniz hoş geldiniz. Burada sadece üniversitemizin değil ülkemizin çok kıymetli sanatseverlerinin eserlerine ev sahipliği yapıyoruz. Azerbeycan, Kazakistan, Tataristan, Yakutistan ve Ukrayna’dan çok kıymetli eserler sanatseverlerle buluştu. Bu eserlerden dolayı kendilerini tebrik ediyorum, elleri dert görmesin. Turizm Haftası etkinliklerimize renk kattılar. Bu serginin meydana gelmesinde, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitemiz olmak üzere, Çanakkale Turistik Otelciler Derneğimize, Ticaret Borsamıza ve Çanakkale Rehberler Odamızın kıymetli temsilcilerine şükranlarımı sunuyorum. Sergimizin hayırlı olmasını diliyorum” dedi.
43. Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında Uluslararası “Birarada” adlı sergiye katılımlarından dolayı, sanatçılara teşekkür belgesi takdim edildi.
Birarada karma sergisinde, Canan Atalay Aktuğ (Türkiye), Mustafa Salim Aktuğ (Türkiye), Vusal Bağırov (Azerbeycan), Metin Balcı (Türkiye), Güliz Baydemir (Türkiye), Didem Çatal ( Türkiye), Tülay Deniz Gümüş ( Türkiye), Hakan Daloğlu (Türkiye), İhsan Doğrusöz ( Türkiye), İlker Eği (Türkiye), Olga Eren ( Kazakistan), Umut Germeç ( Türkiye), Gülderen Görenek ( Türkiye), Alfiya İlyasova Sargin ( Tataristan), Evren Karayel ( Türkiye), İvanova Nadejda ( Yakutistan), Natalya Nikolayeva (Yakutistan), Vahid Novruzov (Türkiye) Gülçin Öntaş (Türkiye), Şapoşnikova Tuyyara (Yakutistan), Elvira Yalovchik (Ukrayna), Ezgi Yemencioğlu Negir (Türkiye) olmak üzere 22 sanatçı yer alıyor.
Sergi, 20 Nisan tarihine kadar Devlet Güzel Sanatlar Galerisi’nde ücretsiz ziyaret edilebilecek.
2018 yılında kurulan ve faaliyetlerine devam eden Çanakkale Savaşları Enstitüsü literatüre yeni bir kitap daha
Piyanist ve besteci Fazıl Say, Çanakkale'deki altın ve gümüş madeni arama çalışmalarına tepki için sürdürülen "Su ve Vicdan Nöbeti" kapsamında