Çardak Belediye Başkanlığı himayesinde geleneksel olarak yapılan ve bu yıl da yapılması planlanan 7. Geleneksel Çardak Deve Güreşleri Şenliği ertelendi. Daha önce AK Parti Belediyesi olan Umurbey Belediyesi'nin düzenlemiş olduğu deve
Çardak Belediye Başkanlığı himayesinde geleneksel olarak yapılan ve bu yıl da yapılması planlanan 7. Geleneksel Çardak Deve Güreşleri Şenliği ertelendi.
Daha önce AK Parti Belediyesi olan Umurbey Belediyesi’nin düzenlemiş olduğu deve güreşleri sosyal medyada tepkiler olmasına rağmen iptal edilmemiş ve deve güreşleri yapılarak elde edilecek gelirin Mehmetçik Vakfına bağışlanacağı açıklanmıştı.
Lapseki Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz ve Lapseki Ak Parti ilçe teşkilatlarından kimsenin katılmadığı Umurbey Deve Güreşleri sosyal medyada da tepki alarak eleştirildikten sonra, Çardak Deve Güreşlerinin ileri bir tarihe ertelendiği bilgisi geldi.
Edinilen bilgiye göre Çardak Belediye Başkanı Basri Ulaş, Ülkemizin yaşadığı durumu göz önüne alarak bu ortamda Deve güreşleri yapmanın uygun olmadığını ve bu sebeple ileri bir tarihe ertelediklerini söyledi.
Çardak Belediyesi’de sosyal medya hesabından “Türk Silahlı Kuvvetlerimizin Suriye’nin kuzeybatısında bulunan Afrin’deki terör örgütlerine yönelik sürdürdüğü Zeytin Dalı Harekâtı nedeniyle ülkemizde çok önemli gelişmelerin yaşandığı bu günlerde Çardak Beldemizde daha önceden planlanan 18 şubat 2018 tarihinde yapılacak olan deve güreşlerinin iptal kararı alınmıştır.
Bu vesileyle, aralıksız devam eden sınır ötesi temizlik operasyonunda şehadet şerbeti içen tüm şehitlerimize Yüce Allah’tan rahmet, kederli ailelerine başsağlığı ve yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz”. açıklamasında bulundu.
Elazığ'da meydana gelen 6.8 büyüklüğündeki depremin ardından Lapseki Belediyesi tarafından toplanan yardımlar depremzedelere
Kumbarasında biriktirdiği tüm parasını depremzedelere bağış için harcayan 13 yaşında ki Ahmet Samet Sarı Lapseki Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz tarafından