Lapseki'de EDS dönemi başlıyor. Lapseki'de bir süre önce ilçe merkezine ve ilçenin giriş çıkışlarına konulan trafik denetleme cihazları sonunda devreye giriyor. Karayollarında düzenli ve güvenli akışı sağlamak amacıyla Elektronik Denetleme Sistemleri (EDS)
Lapseki’de EDS dönemi başlıyor.
Lapseki’de bir süre önce ilçe merkezine ve ilçenin giriş çıkışlarına konulan trafik denetleme cihazları sonunda devreye giriyor.
Karayollarında düzenli ve güvenli akışı sağlamak amacıyla Elektronik Denetleme Sistemleri (EDS) adı verilen uygulama ile trafik akışını tehlikeye düşüren, kural ihlali yapan araçlar kameralar yardımı ile tespit edilip, cezalandırılacak.
28.02.2018 gününden itibaren Lapseki’ye kurulan EDS sistemi çalışmaya başlayacak.
EDS sistemiyle birlikte, Hız ihlali, kırmızı ışık ihlali dışında U dönüşü, emniyet kemeri, cep telefonuyla konuşma, araç kullanırken sigara içme gibi ihlallerde tespit edilebilecek.
Elazığ'da meydana gelen 6.8 büyüklüğündeki depremin ardından Lapseki Belediyesi tarafından toplanan yardımlar depremzedelere
Kumbarasında biriktirdiği tüm parasını depremzedelere bağış için harcayan 13 yaşında ki Ahmet Samet Sarı Lapseki Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz tarafından