Türkiye Şeftali Üretiminin %12’si Lapseki’den

"İlçemiz Şeftalinin Türkiye genelinin % 12’sini üretiyor" Kırsal Kalkınmada Bilgilendirme toplantısı’da konuşan Kaymakam Tahir Şahin” İlçemiz Şeftalinin Türkiye genelinin % 12’sini üretiyor”eddi. Çanakkale Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Tarafından Lapseki’de

Türkiye Şeftali Üretiminin %12’si Lapseki’den
Haber Giriş Tarihi: 31 Ekim 2017 13:21 Lapseki Haberleri

“İlçemiz Şeftalinin Türkiye genelinin % 12’sini üretiyor”
Kırsal Kalkınmada Bilgilendirme toplantısı’da konuşan Kaymakam Tahir Şahin” İlçemiz Şeftalinin Türkiye genelinin % 12’sini üretiyor”eddi.
Çanakkale Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Tarafından Lapseki’de “Kırsal Kalkınmada Bilgilendirme” toplantısı düzenlendi.
Lapseki belediyesine ait sahil sosyal tesislerinde düzenlenen bilgilendirme toplantısına Lapseki Kaymakamı Tahir Şahin, Belediye Başkan vekili Mehmet Kehye, Gıda Tarım ve Hayvancılık Şube müdürü Mustafa Nazım, Ziraat odası başkanı İsmail Sevim, Gıda Tarım ve Hayvancılık ilçe Müdürü Latif Candan, İl Genel Meclis Üyesi Tayfun Sevim ve üreticiler katıldılar.
Saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasının ardından açılış konuşmasını Gıda Tarım ve Hayvancılık Şube müdürü Mustafa Nazım yaptı.
Ardından ilçe kaymakamı Tahir Şahin söz alarak “Kurumlarla bir çok değerlendirmeler yapıyoruz özellikle hükümetimizin kırsal alanda tarım alnında vermiş olduğu desteklerden yeteri kadar Lapseki özelinde desteği alamadığımızı gördük. Verileri incelediğimizde müdür beyde ifade etti on yıl içerisinde ilçe olarak çok yeterli bir destekten yararlanamadığımızı gördük bunu arttırmalıyız. Bu gün burada ilçemizin çok değerli üreticileri var dediğim gibi son on yılda bu desteklemelerden ilçemiz faydalanamamış bu desteklemeleri arttırmamız lazım üreticilerimizden proje yaparak bu desteklemelerden faydalanmalarını istiyoruz. İlçemiz şeftalinin Türkiye genelinin % 12’sini üretiyoruz ilçemizde şeytaninin yanı sıra çok değerli ürünler yetişiyor. 2017 Yılında malumunuz dolu yağışıyla ilgili bir felaket yaşadık ve yaklaşık üreticiler 15 milyon civarı bir zarar gördüler bununla ilgili hükümetimiz borç ertelemesi ile ilgili açıklamalarda bulundu. Zarara uğrayan üreticilerimizin % 33’ün meyveleri sigortalı bana verilen bilgiler doğrultusunda. Bu yıl kurumlarımızca üzerinde duracağımız konu ise sigortalılık durumunu arttırmamız gerekiyor bu anlamda çalışma yapılacak” dedi.
Yetkililer tarafından slayt gösterisiyle bilgilendirme yapıldı toplantının sonunda ise üreticilerin soruları cevaplandırıldı.

Paylaş:
Yardım Tırı Elazığ’a Gönderildi

Lapseki Haberleri

Yardım Tırı Elazığ’a Gönderildi

Elazığ'da meydana gelen 6.8 büyüklüğündeki depremin ardından Lapseki Belediyesi tarafından toplanan yardımlar depremzedelere

13 Yaşındaki Öğrenciye Teşekkür Belgesi

Lapseki Haberleri

13 Yaşındaki Öğrenciye Teşekkür Belgesi

Kumbarasında biriktirdiği tüm parasını depremzedelere bağış için harcayan 13 yaşında ki Ahmet Samet Sarı Lapseki Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz tarafından

7. Sınıf Öğrencisinden Örnek Davranış

Lapseki Haberleri

7. Sınıf Öğrencisinden Örnek Davranış

Lapseki Belediyesi’nin depremzedeler için başlattığı yardım kampanyasında 7. sınıf öğrencisi Ahmet Samet Sarı’dan örnek