Umurbey Şeftalisi Rusya Yolcusu

Türkiye'nin önemli şeftali üretim merkezleri arasında yer alan Çanakkale'nin Lapseki ilçesine bağlı Umurbey beldesinden Rusya'ya ihracat başladı. Umurbey Belediye Başkanı Sami Yavaş, yaptığı açıklamada, bu yıl ürünlerinin yurt dışında oldukça ilgi

Umurbey Şeftalisi Rusya Yolcusu
Haber Giriş Tarihi: 09 Temmuz 2017 18:25 Ekonomi Haberleri Lapseki Haberleri

Türkiye’nin önemli şeftali üretim merkezleri arasında yer alan Çanakkale’nin Lapseki ilçesine bağlı Umurbey beldesinden Rusya’ya ihracat başladı.

Umurbey Belediye Başkanı Sami Yavaş, yaptığı açıklamada, bu yıl ürünlerinin yurt dışında oldukça ilgi gördüğünü söyledi.

“Umurbey şeftalisi” nin aranan meyveler arasında yerini aldığını belirten Yavaş, “Halkımızın gelir kaynağının yüzde 90’ı şeftaliden. Ürün bu yıl erken olgunlaştı.” dedi.

Yavaş, şeftalinin özellikle Rusya’ya gönderildiğine işaret ederek “Rusya’nın yanı sıra Almanya, İngiltere ve Fransa’ya da ihracat yapılıyor. Özellikle yurt içindeki büyük market zincirleri Umurbey’e gelerek alım yapıyor. Şeftalimiz marka oldu.” diye konuştu.

Lapseki Ziraat Odası Başkanı İsmail Sevim de bu yıl rekoltenin üreticinin yüzünü güldürdüğünü söyleyerek “Geçen yıllara oranla bu yıl yüzde 25-30 üretim artışı var.” ifadesini kullandı.

Meyve üreticisi İbrahim Başer de şeftalinin kilogramının 1 ile 1,5 liradan alıcı bulduğunu kaydetti.

Paylaş:
Yardım Tırı Elazığ’a Gönderildi

Lapseki Haberleri

Yardım Tırı Elazığ’a Gönderildi

Elazığ'da meydana gelen 6.8 büyüklüğündeki depremin ardından Lapseki Belediyesi tarafından toplanan yardımlar depremzedelere

13 Yaşındaki Öğrenciye Teşekkür Belgesi

Lapseki Haberleri

13 Yaşındaki Öğrenciye Teşekkür Belgesi

Kumbarasında biriktirdiği tüm parasını depremzedelere bağış için harcayan 13 yaşında ki Ahmet Samet Sarı Lapseki Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz tarafından

7. Sınıf Öğrencisinden Örnek Davranış

Lapseki Haberleri

7. Sınıf Öğrencisinden Örnek Davranış

Lapseki Belediyesi’nin depremzedeler için başlattığı yardım kampanyasında 7. sınıf öğrencisi Ahmet Samet Sarı’dan örnek