Yeni Trafik Cezaları Uygulamaya Başlandı

Lapseki’de EDS kontrol merkezi ekipleri tarafından emniyet kemeri ve cep telefonu kuralına uymayan araç sürücülerine ceza kesilmeye başlandı. Elektronik Denetleme Sistemi (EDS)'de yeni dönemin başlamasıyla birlikte, Lapseki’de bu gün itibariyle uygulama

Yeni Trafik Cezaları Uygulamaya Başlandı
Haber Giriş Tarihi: 17 Ekim 2018 20:57 Lapseki Haberleri

Lapseki’de EDS kontrol merkezi ekipleri tarafından emniyet kemeri ve cep telefonu kuralına uymayan araç sürücülerine ceza kesilmeye başlandı.

Elektronik Denetleme Sistemi (EDS)’de yeni dönemin başlamasıyla birlikte, Lapseki’de bu gün itibariyle uygulama başlatıldı.
Alınan bilgiye göre Lapseki’de ilk cezalar bu gün yazılmaya başlandı. İçişleri Bakanlığı tarafından yakın bir süre önce trafikte güvenliği arttırmak amacıyla gönderilen talimatla, EDS sistemi üzerinden emniyet kemeri takmayan ve cep telefonuyla konuşan sürücülere de ceza yazılmaya başlandı.

Şehir içinde emniyet kemeri takmayan sürücüler dikkat, plakanıza trafik cezası yazılabilir.
EDS çalışanları canlı olarak izledikleri kameralardan, emniyet kemeri takmayan ve cep telefonuyla konuştuğunu tespit ettikleri sürücülere ceza yazabilecek.

Yeni uygulamayla birlikte hız ve kırmızı ışık ihlalleri sırasında EDS kameralarına emniyet kemeri takmadığı ya da telefonla konuştuğu tespit edilen sürücülere her ihlal için ayrı ayrı ceza kesilecek.

Polislerin tamamına trafik cezası kesebilme yetkisi verildi.
İçişleri Bakanlığının gönderdiği genelgeye göre trafik polisleri ve diğer tüm polislerle jandarma ekipleri de görmüş oldukları kural ihlallerine ceza kesebilecek.

Paylaş:
Yardım Tırı Elazığ’a Gönderildi

Lapseki Haberleri

Yardım Tırı Elazığ’a Gönderildi

Elazığ'da meydana gelen 6.8 büyüklüğündeki depremin ardından Lapseki Belediyesi tarafından toplanan yardımlar depremzedelere

13 Yaşındaki Öğrenciye Teşekkür Belgesi

Lapseki Haberleri

13 Yaşındaki Öğrenciye Teşekkür Belgesi

Kumbarasında biriktirdiği tüm parasını depremzedelere bağış için harcayan 13 yaşında ki Ahmet Samet Sarı Lapseki Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz tarafından

7. Sınıf Öğrencisinden Örnek Davranış

Lapseki Haberleri

7. Sınıf Öğrencisinden Örnek Davranış

Lapseki Belediyesi’nin depremzedeler için başlattığı yardım kampanyasında 7. sınıf öğrencisi Ahmet Samet Sarı’dan örnek