Belediye Başkanı İfade Özgürlüğünü Önemsiyorsa İstifa Etmeli

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, "Çanakkale’nin imajını bozan, şehrimizin adını kirleten Belediye Başkanı demokrasiye inanıyorsa, kadınlara saygı duyuyorsa, ifade özgürlüğünü önemsiyorsa hemen istifa etmelidir." dedi. Turan, AA'ya yaptığı açıklamada, geçtiğimiz

Belediye Başkanı İfade Özgürlüğünü Önemsiyorsa İstifa Etmeli
Haber Giriş Tarihi: 13 Ekim 2017 16:47 Siyaset Haberleri

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, “Çanakkale’nin imajını bozan, şehrimizin adını kirleten Belediye Başkanı demokrasiye inanıyorsa, kadınlara saygı duyuyorsa, ifade özgürlüğünü önemsiyorsa hemen istifa etmelidir.” dedi.

Turan, AA’ya yaptığı açıklamada, geçtiğimiz günlerde Çanakkale Belediye Meclis toplantısında yaşanan skandaldan belki birileri ders çıkarır ve bu tür olaylar bir daha yaşanmaz diye düşündüklerini ancak geçen zamanda CHP yönetiminin de Belediye Başkanı Ülgür Gökhan’ın da bu olaydan herhangi bir ders almadığını fark ettiklerini belirtti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da CHP’nin bu tutumu üzerine düşüncelerini ifade ederek Belediye Başkanı’nın bundan böyle 18 Mart törenlerinde konuşmayacağını söylediğini anımsatan Turan, “Sorumlu bir siyasetçi bunca tepki karşısında durduğu yeri gözden geçirerek bir durum muhasebesi yapmalıdır. Ancak Belediye Başkanı ‘dediğim dedik çaldığım düdük’ dercesine tutumunu devam ettiriyor.” dedi.

Turan, belediye başkanının bununla da yetinmeyerek provokatif üslubunu daha da sertleştirdiğine değinerek Turan, “Ayrıştırıcı, kutuplaştırıcı bir üslupla Cumhurbaşkanımıza karşı saldırgan bir dil kullanıyor. Çanakkale halkını, milletimizi ayrıştırıyor. Kadınları aşağılayan bir üslup kullanan Belediye Başkanı, bu skandal karşısında özür dilemesi gerekirken çirkin bir üslup tercih edip, utanmadan, sıkılmadan hala ayrıştırıcı dilden bahsediyor.” ifadesini kullandı.
“Son dönemde Çanakkale’nin adı hizmetlerle değil de skandallarla anılıyor”

Milletin Çanakkale’de halkın kimin ne hesaplar içerisinde olduğunu çok iyi bildiğini belirten Turan, şöyle devam etti:

“HDP barajı için pilav dağıtan, AK Parti’li kadınlar üzerinde zabıta terörü estiren, 15 Temmuz’da Çanakkale meydanlarında demokrasi nöbeti tutan vatandaşlarımıza hakaret eden Belediye Başkanı’nın kötü sicilini hepimiz biliyoruz. Hiçbir açıklaması bu sicilini düzelttirmeye yetmeyecektir. Son dönemde büyük projelerle gündeme gelen Çanakkale’nin adını hizmetlerle değil de bu skandallarla gündeme gelmesi Belediye Başkanı’nın tutumundan kaynaklanmaktadır.”

Turan, Çanakkale’nin imajını bozan, adını kirleten belediye başkanının hemen istifa etmesini isteyerek, “Herhangi bir projesi ya da hizmetiyle değil sadece skandallarıyla gündeme gelen Belediye Başkanı istifa etmediği müddetçe bu skandal olayla anılacaktır.” dedi.

Paylaş:
Deva Partisi Çanakkale İl Başkanı Koronavirüs Açıklaması

Siyaset Haberleri

Deva Partisi Çanakkale İl Başkanı Koronavirüs Açıklaması

Deva Partisi Çanakkale İl Başkanı Berkan Karaca Çanakkale’de hızla artan koronavirüs vakaları ile ilgili açıklamalarda

Turan: Annelere Destek Olmak Sizi İnsan Yapar

Siyaset Haberleri

Turan: Annelere Destek Olmak Sizi İnsan Yapar

AK Parti TBMM Grup Başkanvekili Bülent Turan, Çanakkale'nin Ezine ilçesinde bir restoranda sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve muhtarlarla bir araya

Bülent Turan: CHP’li İsimleri Tek Tek Açıklayacağım

Siyaset Haberleri

Bülent Turan: CHP’li İsimleri Tek Tek Açıklayacağım

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, Çanakkale'deki ziyaretleri kapsamında, Gelibolu Yarımadası'nda görevli köy muhtarları ile Gelibolu Öğretmenevi'nde bir araya geldi.