Milletvekili seçimlerinde milletvekili seçilen AK Parti’nin ikinci sıra milletvekili adayı Jülide İksenderoğlu, kentin kırk dokuz sene sonra ikinci kadın milletvekili oldu. Çanakkale’nin ilk kadın milletvekili olan Zekiye Gülsen, 1969 Genel Seçimlerinde
Milletvekili seçimlerinde milletvekili seçilen AK Parti’nin ikinci sıra milletvekili adayı Jülide İksenderoğlu, kentin kırk dokuz sene sonra ikinci kadın milletvekili oldu.
Çanakkale’nin ilk kadın milletvekili olan Zekiye Gülsen, 1969 Genel Seçimlerinde Adalet Partisi milletvekili olarak Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne girdi. 1969 senesinden 1977 senesine kadar Çanakkale milletvekililiği görevini üstlenen Zekiye Gülsen’den 49 sene sonra AK Parti Milletvekili Adayı Jülide İskenderoğlu, ikinci kadın milletvekili olarak Meclis’e girmeyi başardı.
Jülide İskenderoğlu konu ile ilgili yaptığı açıklamada, “Rahmetli Zekiye Gülsen Çanakkale’nin ilk kadın milletvekili iken Lapseki’te feribot getirmiş ve Çanakkale Boğazı’nın iki yakasını birbirine bağlamıştı. Ben Lapseki gelini Jülide İskenderoğlu olarak, Allah bana nasip ederse, Çanakkale’nin ikinci kadın milletvekili olarak 1915 Çanakkale Köprüsü’nün açılışını yapacağım” diye belirtti.
Deva Partisi Çanakkale İl Başkanı Berkan Karaca Çanakkale’de hızla artan koronavirüs vakaları ile ilgili açıklamalarda
AK Parti TBMM Grup Başkanvekili Bülent Turan, Çanakkale'nin Ezine ilçesinde bir restoranda sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve muhtarlarla bir araya