Kentin Önde Gelenlerinden 15 Temmuz Mesajları

15 Temmuz 2016 tarihinde yaşanan hain darbe girişiminin ikinci senesinde siyasiler, siyasi partiler ve bürokratlar mesaj yayımladı. Yayımlanan o mesajlardan bazıları ise şu şekilde... Bülent Turan: “İlk direnen yerlerden birisi Çanakkale’dir.” Adalet ve

Kentin Önde Gelenlerinden 15 Temmuz Mesajları
Haber Giriş Tarihi: 15 Temmuz 2018 12:30 Siyaset Haberleri

15 Temmuz 2016 tarihinde yaşanan hain darbe girişiminin ikinci senesinde siyasiler, siyasi partiler ve bürokratlar mesaj yayımladı.

Yayımlanan o mesajlardan bazıları ise şu şekilde…

Bülent Turan: “İlk direnen yerlerden birisi Çanakkale’dir.”

Adalet ve Kalkınma Partisi Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan açıklamasında; “Millet olarak vermiş olduğumuz mücadele demokrasi tarihine altın harfler ile yazıldı. Türkiye’yi karanlık günlerine götürmek isteyenlerin hevesi kursağında kaldı. Millet olarak her seferinde canına, vatanına göz dikenin hesaplarını bozduk. Sarıkamış’tan Çanakkale’ye her zaman toprağına el sürmek isteyenlerin karşısında durduk. 15 Temmuz’da o gün darbecilerin karşısına ilk direnen yerlerden birisi de Çanakkale’dir. Yüz üç sene önce düşmana geçit vermeyen Çanakkale yine düşmana karşı birliğini ve birlikteliğini korudu.” dedi.

Orhan Tavlı “ Çanakkale Ruhu ile hareket eden milletimiz destan yazmıştır.”

Çanakkale Valisi Orhan Tavlı yapmış olduğu açıklamada; “Ülkemizin her karış toprağında olduğu gibi Çanakkale’de de ülkemizin geleceğine sahip çıkan halkımız, hain darbecilere geçit vermeyerek büyük bir kahramanlık örneği göstermiştir. Çanakkale’de eşine az rastlanır bir kahramanlık destanı yazarak düşmana geçit vermeyen atalarımızın taşımış olduğu “Çanakkale Ruhu ile hareket eden aziz milletimiz, 15 Temmuz hain darbe girişimin de aynı ruh ile kenetlenerek, birlik ve beraberlik içerisinde bertaraf ederek destan yazmıştır. 15 Temmuz hain darbecilerine karşı milletimizin verdiği büyük ders, aziz milletimizin şanlı tarihinde asla unutulmayacak ve unutturulmayacak bir şekilde yerini almıştır.” dedi.

Ülgür Gökhan “Demokrasimizi korumak bizlerin asli görevidir.”

Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan; “Devlet kurumları içerisinde çöreklenip, devleti çökertmek adına fırsat kollayan hainlerin başlatmış olduğu sözde darbe girişimi, milletin dik ve demokrasiye sahip çıkan duruşu ile amacına ulaşamamıştır. 15 Temmuz şüphesiz ki, demokrasimizi ve özgürlüğümüzü elimizden almaya, bütünlüğümüzü ve birliğimizi bozmaya yönelik acımasız bir saldırıdır. Neticesinde ise bu hain plan; birlik, demokrasinin, bütünlüğün elimizden alınmayacağını kanıtlamış olduğumuz büyük bir başarı ile sonuçlanmıştır. Unutmayınız, demokrasi, özgürlük ve barış bizimdir. Demokrasimizi, Cumhuriyetimizi korumak bizlerin asli görevidir.” dedi.

Bülent Şarlan “Demokrasiyi egemen kılmak devlet olabilmenin asli unsudur.”

Çanakkale Baro Başkanı Bülent Şarlan; “Tarikat, cemaat ve benzeri oluşumların devlet içerisinde fırsat verilmemesi gereken yapılar olduğunu uzun ve karanlık bir gece bize bir kere daha göstermiştir. Bundan sonra da devletten bu ve bu benzeri yapılanmalar temizlenerek; kurum, siyaset, kuruluş ayrımı gösterilmeksizin mücadeleye devam edilmelidir. Benzer olayların tekrar yaşanmaması adına Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ne sahip çıkmak, liyakati üstün tutmak, demokrasiyi egemen kılmak devlet olabilmenin asli unsurudur.” dedi.

Ak Parti Çanakkale “Karşısına çıkarılan engelleri aşma kararlılığı göstermiştir.”

Adalet ve Kalkınma Partisi Çanakkale tarafından paylaşılan mesajda; “Vatan sevgisini tüm değerlerin üstünde tutan Türk Milleti dünya üzerinde saygın bir konum edinmiştir. Türk Milleti, kahramanlıkları, onurlu tutumu ve başarıları ile tarihin akışını değiştiren yüce bir millettir. Milletimiz, tarihin her döneminde olduğu gibi 15 Temmuz gecesi de bölünmez bütünlüğünü ve vatan topraklarını koruma ve karşısına çıkarılan engelleri aşma kararlılığı göstermiştir.” açıklamasında bulundu.

Paylaş:
Deva Partisi Çanakkale İl Başkanı Koronavirüs Açıklaması

Siyaset Haberleri

Deva Partisi Çanakkale İl Başkanı Koronavirüs Açıklaması

Deva Partisi Çanakkale İl Başkanı Berkan Karaca Çanakkale’de hızla artan koronavirüs vakaları ile ilgili açıklamalarda

Turan: Annelere Destek Olmak Sizi İnsan Yapar

Siyaset Haberleri

Turan: Annelere Destek Olmak Sizi İnsan Yapar

AK Parti TBMM Grup Başkanvekili Bülent Turan, Çanakkale'nin Ezine ilçesinde bir restoranda sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve muhtarlarla bir araya

Bülent Turan: CHP’li İsimleri Tek Tek Açıklayacağım

Siyaset Haberleri

Bülent Turan: CHP’li İsimleri Tek Tek Açıklayacağım

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, Çanakkale'deki ziyaretleri kapsamında, Gelibolu Yarımadası'nda görevli köy muhtarları ile Gelibolu Öğretmenevi'nde bir araya geldi.