
Muharrem Erkek CHP Genel Başkan Yardımcısı
CHP’nin 36. Olağan Kurultayında Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanlığına yeniden seçilen Kemal Kılıçdaroğlu partisinin yeni Merkez Yönetim Kurulu’nu belirledi.
CHP Parti Meclisi Üyesi, Chp Çanakkale Milletvekili ve TBMM Anayasa Komisyonu Üyesi Muharrem Erkek, CHP MYK üyesi oldu.
CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin yeni yönetiminde sürpriz değişiklikler yaparak 13 olan MYK üye sayısını 18’e çıkardı. Üye sayısının arttırılmasıyla eğitim politikaları, basınla ilişkiler ve kurumsal iletişim, kamu diplomasisi, hukuk politikaları gibi yeni görev alanları tanımlandı.
Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek, Chp Merkez Yönetim Kurulu’nda (MYK) Hukuk Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı olarak görevlendirildi.
Muharrem Erkek, sosyal medya üzerinden bir açıklama yaparak “36. Olağan Kurultayımız sonrasında oluşan Parti Meclisi (PM) üyelerimiz arasından 12 Şubat 2018 tarihinde Genel Başkanımız tarafından oluşturulan Merkez Yönetim Kurulu’nda (MYK) Hukuk Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı olarak görevlendirmenin onur ve gururunu yaşıyorum. Türkiye’de en temel sorunlarının başında adaletin içinde bulunduğu durum gelmektedir. Adaletin yok edildiği, hukukun üstünlüğünün meşru olmayan bir Anayasa değişikliği ile rafa kaldırıldığı düşünüldüğünde, tek görevimiz bağımsız ve tarafsız yargıyı tesis etmektir. Çünkü güçlü bir yargınız yoksa gelişmiş bir demokrasiniz de olmaz. Her şey adaletle mümkündür. Bunun bilinciyle hareket edeceğiz ve gece gündüz durmaksızın çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Şahsıma bu görevi tevdi eden Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’na; Türkiye’nin dört bir yanından desteklerini esirgemeyen Partililerimize, Çanakkale’deki yoldaşlarıma, aileme, birlikte çalıştığım ekip arkadaşlarıma, dostlarıma teşekkür ediyorum.” ifadelerine yer verdi.
Çanakkale CHP Milletvekili CHP CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek