54. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu Marmaris Fethiye Etabı, Troya Etabı olarak belirlendi. Altı etaptan oluşan 54. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu'na, İç Anadolu’dan başlayan Akdeniz ve Ege sahillerini geçerek Marmara’ya ulaşacak tura
54. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu Marmaris Fethiye Etabı, Troya Etabı olarak belirlendi.
Altı etaptan oluşan 54. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu’na, İç Anadolu’dan başlayan Akdeniz ve Ege sahillerini geçerek Marmara’ya ulaşacak tura yirmi profesyonel takımdan yüz kırk üst düzey sporcu katıldı.
2018 Troya Yılı olması nedeni ile 54. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu’nda Marmaris ve Fethiye’den geçecek sporcuların etabı Cumhurbaşkanlığı tarafından Troya Etabı olarak belirlendi.
Çanakkale ve Troya’nın tanıtımını yapmak için Çanakkale Valiliği koordinasyonu ile bir heyet de Marmaris’te hazır bulundu. İl Kültür ve Turizm Müdürü Kemal Dokuz’un yanı sıra Troya Yılı Koordinasyon Merkezi’nden uzmanların da katıldığı yarışın organizasyonunda ziyarete açılan Troya Müzesi ve Troya Yılı tanıtıldı.
Yabancı ve yerli sporculara verilmek üzere hazırlanan Troya Yılı tanıtım ürünleri de organizasyona katılanlara verildi.
Dünyaca ünlü sporcu ve takımların üst düzey mücadelesine sahne olan dünyanın tek kıtalar arası bisiklet turu olan TUR 2018, bu sene de başta Eurosport olmak üzere ulusal ve uluslararası kanallar aracılığı ile dünya genelinde yayınlanıyor.
Kaleninsesi Gazetesi’nin, Çanakkale Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ve Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu ile birlikte düzenlediği Çanakkale'nin en büyük spor
30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü etkinlikleri kapsamında bu yıl 33'üncüsü düzenlenen Çanakkale Boğazı Yüzme Yarışması'nda erkeklerde