01 Mayıs 2024 Çarşamba

Şehit Ömer Halisdemir Biga’da Yaşatılacak

Şehit Ömer Halisdemir’in adı Biga’da yaşatılacak. Biga Belediyesi Aralık ayı olağan Meclis Toplantısı’nda Şirintepe Mahallesi’nde bir oyun parkına 15 Temmuz Şehitlerinden Şehit Ömer Halisdemir ismi verildi. Şirintepe Mahallesi’nde Şehit Uzman Onbaşı Ulaş

Şehit Ömer Halisdemir Biga’da Yaşatılacak
Haber Giriş Tarihi: 29 Haziran 2017 0:50 Biga Haberleri

Şehit Ömer Halisdemir’in adı Biga’da yaşatılacak.

Biga Belediyesi Aralık ayı olağan Meclis Toplantısı’nda Şirintepe Mahallesi’nde bir oyun parkına 15 Temmuz Şehitlerinden Şehit Ömer Halisdemir ismi verildi.

Şirintepe Mahallesi’nde Şehit Uzman Onbaşı Ulaş Açıkgöz Caddesi’nde bir oyun parkına Cumhuriyet Halk Partili üyeler ve Biga Belediye Başkanı İsmail Işık’ın önerisi ile 15 Temmuz şehitlerinden ‘Şehit Ömer Halisdemir’ ismi verilmesi oybirliğiyle karara bağlandı. Başkan Işık; “Şehit Ömer Halisdemir,15 Temmuz’da şehit olan kahramanlarımızdan biriydi. Onun ismini Biga’da yaşatmak anlamlı olacaktır.” ifadelerini kullandı.

Meclis Toplantısı’nda görüşülen diğer konular özetle şöyle gerçekleşti:

-İstiklal Mahallesi Muhtarlığı yıllardır küçük bir ofiste bulunuyordu. Belediye Ticaret Merkezi zemin katında yer alan başka bir ofise taşınması ve bu ofisin Sakarya Mahallesi Muhtarlığı’na 10 yıl boyunca bedelsiz olarak tahsis edilmesine karar verildi. Aynı toplantıda Hamdibey Mahallesi Muhtarlığı’nın Belediye Ticaret Merkezi’nde yer alan ofisinin 10 yıl daha Hamdibey Mahallesi Muhtarlığı’na tahsisi kararlaştırıldı.

-Mülkiyeti Biga Belediyesi’ne ait olan Şirintepe Mahallesi’nde yer alan 1153.39 metrekarelik parsel, anaokulu yapılması şartıyla 20 yıllığına bedelsiz olarak Biga İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne tahsis edildi.

Paylaş:
Parion’da Bin 900 Yıllık Anıt Mezar Kitabesi Bulundu

Biga Haberleri

Parion’da Bin 900 Yıllık Anıt Mezar Kitabesi Bulundu

Biga Parion Antik Kenti'nde, arkeologların araştırmaları sırasında bin 900 yıllık olduğu tahmin edilen anıt mezar kitabesi

19 Asırlık Kadın Hekim Mezarı Bulundu

Biga Haberleri

19 Asırlık Kadın Hekim Mezarı Bulundu

Kemer köyü yakınında yer alan 2 bin 700 yıllık antik kent Parion'daki kazılarda 1900 yıllık kadın hekim mezarı ortaya

Biga’da Cezaevi Firarisi Yakalandı

Biga Haberleri

Biga’da Cezaevi Firarisi Yakalandı

Çan Kapalı Ceza İnfaz Kurumundan firar eden şahıs düzenlenen operasyonla Biga'da