Gelibolu Gökbüet Barajı Su Birliği Toplantısı

Gelibolu, Tekirdağ Büyükşehir, Eceabat, Kavakköy ve Evreşe Belediyesi’nin üyesi olduğu Gelibolu Gökbüet Barajı Su Birliği, arıtma tesisinin geçici kabul işlemi öncesinde Çokal Barajı’nda toplandı. DSİ Edirne 11.Bölge Müdürlüğü sorumluluğunda yapımı tamamlanan

Gelibolu Gökbüet Barajı Su Birliği Toplantısı
Haber Giriş Tarihi: 29 Haziran 2017 1:22 Eceabat Haberleri Gelibolu Haberleri

Gelibolu, Tekirdağ Büyükşehir, Eceabat, Kavakköy ve Evreşe Belediyesi’nin üyesi olduğu Gelibolu Gökbüet Barajı Su Birliği, arıtma tesisinin geçici kabul işlemi öncesinde Çokal Barajı’nda toplandı.

DSİ Edirne 11.Bölge Müdürlüğü sorumluluğunda yapımı tamamlanan 204 milyon metreküp depolama kapasiteli, Ramazan Bayramından bu yana beş noktaya içme suyu veren Çokal Barajı’nın arıtma tesisinin geçici kabulü öncesinde bilgilendirme toplantısı düzenlendi.
Gelibolu, Tekirdağ Büyükşehir, Eceabat, Kavakköy ve Evreşe Belediyesi’nin üyesi olduğu Gelibolu Gökbüet Barajı Su Birliği, Birlik Başkanı Mustafa Özacar başkanlığında Çokal Barajı Arıtma Tesislerinin idari binasında toplandı.
Birliğe üye Kavakköy Belediye Başkanı Necati Kopça, Evreşe Belediye Başkanı Kamil Soyuak, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Hüseyin Akkoç TESKİ Şarköy Şube Müdürü Özlem Ertekin’in hazır bulunduğu toplantıda, DSİ İçme Suyu Atıksu Bölge Müdür Yardımcısı İsmail Gez, DSİ 11.Bölge Müdürlüğü İçme Suyu Atıksu Şube Müdürü Ümit Demirdağ ve Kontrol Mühendisi Yunus Damla tarafından tesisin son durumu hakkında bilgilendirmede bulunuldu.
Gelibolu Gökbüet Barajı Su Birliği’nin Başkanı ve Gelibolu Belediye Başkanı Mustafa Özacar, önümüzdeki günlerde yapılacak geçici kabul işlemlerinin ardından barajın arıtma tesisinin birliğe devredileceğini belirtti.
Başkan Özacar, Ramazan ayından bu yana Evreşe, Kavakköy, Şarköy, Gelibolu ve Eceabat’a günlük ortalama 15 bin metreküp civarında içme suyu transferinin başarı ile sağlandığını ifade ederek, “Çokal Barajı İçme Suyu 5.Kısım (Evreşe ve Gelibolu Bölgesi Yan Kolları) projesi ile bölgedeki tüm köylerimizin içme-kullanma suyu ihtiyacı da karşılanacak. Ancak bu bölgelere su transferi yasal olarak, barajın kesin kabulünün yapılacağı tarih olarak öngörülen 2017 yılının Ağustos ve Eylül aylarından sonra mümkün olacaktır” şeklinde açıklama yaptı.
Toplantıda yetkililer tarafından içme suyu arıtma tesisi, barajdan su iletilen ve iletilecek olan konumlar ve isale hatlarının son durumu hakkında da bilgi verildi.

Paylaş:
Gelibolu’da Tır Kamyona Çarptı: 2 Yaralı

Gelibolu Haberleri

Gelibolu’da Tır Kamyona Çarptı: 2 Yaralı

Gelibolu ilçesinde meydana gelen trafik kazasında 2 kişi hafif

Ağaçta Mahsur Kalan Kediyi İtfaiye Kurtardı

Gelibolu Haberleri

Ağaçta Mahsur Kalan Kediyi İtfaiye Kurtardı

Gelibolu'da çıktığı ağaçta mahsur kalan kedi, Gelibolu Belediyesi İtfaiye Ekipleri tarafından kurtarıldı.

Gelibolu Belediyesi’nden Vatandaşlara Aşure İkramı

Gelibolu Haberleri

Gelibolu Belediyesi’nden Vatandaşlara Aşure İkramı

Gelibolu Belediyesi tarafından 10 bin kişilik hazırlatılan aşure vatandaşlara dağıtıldı.