Akbaş Şehitliği Resmi Açılışı Yapıldı

OPET Tarihe Saygı Projesi Kapsamında yenilenerek düzenleme çalışmaları tamamlanan Akbaş Şehitliği, Kültür ve Turizm Bakanı Prof.Dr. Numan Kurtulmuş'un katılımıyla yapıldı. Akbaş Şehitliği'nde düzenlenen açılış töreni saygı duruşu ve İstiklal Marşı'mızın okunmasıyla

Akbaş Şehitliği Resmi Açılışı Yapıldı
Haber Giriş Tarihi: 11 Ocak 2018 21:36 Güncel Haberler

OPET Tarihe Saygı Projesi Kapsamında yenilenerek düzenleme çalışmaları tamamlanan Akbaş Şehitliği, Kültür ve Turizm Bakanı Prof.Dr. Numan Kurtulmuş’un katılımıyla yapıldı.

Akbaş Şehitliği’nde düzenlenen açılış töreni saygı duruşu ve İstiklal Marşı’mızın okunmasıyla başladı.
Düzenlenen programda Kültür ve Turizm Bakanı Sayın Prof.Dr. Numan Kurtulmuş, Çanakkale Valisi Orhan Tavlı, Ak Parti Çanakkale Milletvekili Ayhan Gider, OPET Yönetim Kurulu Kurucu Üyesi Nurten Öztürk konuşma yaptı.

Kültür ve Turizm Bakanı konuşmasında, Türk milletinin, dünyanın en zor ve en pahalı topraklarında yaşayan millet olarak uyanık, hazır ve ileriye doğru dayanışma ve birlik içerisinde olma zorunluluğunda olduğunu vurguladı.

Çanakkale’de sadece cesaret ve kahramanlık derslerinin verilmediğini, atalarımızın dünyaya insanlık dersi de verdiğini belirten Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, şunları söyledi: “Burada askerliğin, cesaretin, kahramanlığın, şecaat sahibi olmanın örneğini verdiği gibi atalarımız aynı zamanda insan olmanın da en güzel örneklerini verdiler. Buralarda kim bilir ne hikâyeler yazıldı. 10 metre ötedeki düşmanın kurşunlarına rağmen ‘Ya Allah’ diyerek cepheye bir önceki sipere atlamaya çalışırken şehit düşenlerin kahramanlıkları burayı işgale gelmiş olan kuvvetlerin komutanlarının askerlerinin de hayranlığını kazandı bunda hiç şüphe yok. En az bunun kadar verdiğimiz insanlık dersi de merhamet de asalet de savaşta dahi olsa düşmanının elinden tutup onun yaralarını sarmak gibi hassasiyetlerle de ecdadımız insanlık tarihine altın harflerle yazıldı” dedi.

Paylaş:
Bülent Turan’ın Ramazan Bayramı Mesajı

Güncel Haberler

Bülent Turan’ın Ramazan Bayramı Mesajı

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan’ın Ramazan bayramı

Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nden Fidan Dikimi

Güncel Haberler

Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nden Fidan Dikimi

Çanakkale Denetimli Serbestlik Müdürlüğü, Çanakkale Orman Bölge Müdürlüğü ile işbirliği yaparak fidan dikme etkinliği

İşbaşı Eğitim Programı Kapsamında 80 İşbaşı

Güncel Haberler

İşbaşı Eğitim Programı Kapsamında 80 İşbaşı

İşbaşı Eğitim Programı kapsamında Çanakkale İŞKUR İl Müdürlüğü ve Yeni Mağazacılık A.Ş. arasında imzalanan protokol çerçevesinde Çanakkale merkez ve ilçelerde