Askeri Hastane Kültür ve Turizm Bakanlığı’na Devredilecek

Çanakkale merkez Cevat Paşa Mahallesinde bulunan Askeri Hastanenin Milli Savunma Bakanlığı’ndan Kültür ve Turizm Bakanlığı’na devri için çalışmalar başladı. AK Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Av.Bülent Turan, hastanenin devri

Askeri Hastane Kültür ve Turizm Bakanlığı’na Devredilecek
Haber Giriş Tarihi: 11 Ekim 2017 16:27 Güncel Haberler

Çanakkale merkez Cevat Paşa Mahallesinde bulunan Askeri Hastanenin Milli Savunma Bakanlığı’ndan Kültür ve Turizm Bakanlığı’na devri için çalışmalar başladı.

AK Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Av.Bülent Turan, hastanenin devri hakkında açıklamalarda bulundu. Turan, yaptığı açıklamada Çanakkale’ye yeni bir değer kazandırılmaya başlandığını belirtti.

1871 yılında Abdülaziz döneminde yapılan Askeri Hastanenin durumu hakkında açıklamalarda bulunan AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, “Cevat Paşa Mahallemizde bulunan askeri hastanenin durumu hakkında birçok kez basında çeşitli haberlere yer verildi. Atıl durumda bulunan, eskimeye yüz tutmuş hastanenin mevcut durumdan kurtarılması için gerekli kurumlara Kültür ve Turizm İl Müdürlüğümüz aracılığıyla başvurular yapıldı. Mülkiyeti Milli Savunma Bakanlığımızda bulunan hastanenin Kültür ve Turizm Bakanlığımıza devri için başvurular yapıldı. Onay süreci devam ediyor. En kısa sürede nihai sonucu alacağımızı düşünüyoruz” dedi.

Askeri hastanenin tarihi önemine vurgu yapan Turan, “Hastanemiz Çanakkalemiz için önemli bir tarihe sahiptir. 1871 yılında Abdülaziz döneminde yapılmış, 1915 Gelibolu savaşları sırasında ağır hastaların tedavi edildiği tarihi bir yapıdır. Bu anlamda buranın atıl durumdan çıkarılıp özüne uygun bir şekilde restore edilip günümüze kazandırılmasını istiyoruz. Hastanenin restore edilmesiyle beraber Çanakkalemiz yeni bir değer kazanacaktır” şeklinde ifade etti.

Paylaş:
Bülent Turan’ın Ramazan Bayramı Mesajı

Güncel Haberler

Bülent Turan’ın Ramazan Bayramı Mesajı

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan’ın Ramazan bayramı

Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nden Fidan Dikimi

Güncel Haberler

Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nden Fidan Dikimi

Çanakkale Denetimli Serbestlik Müdürlüğü, Çanakkale Orman Bölge Müdürlüğü ile işbirliği yaparak fidan dikme etkinliği

İşbaşı Eğitim Programı Kapsamında 80 İşbaşı

Güncel Haberler

İşbaşı Eğitim Programı Kapsamında 80 İşbaşı

İşbaşı Eğitim Programı kapsamında Çanakkale İŞKUR İl Müdürlüğü ve Yeni Mağazacılık A.Ş. arasında imzalanan protokol çerçevesinde Çanakkale merkez ve ilçelerde