27 Nisan 2024 Cumartesi

Uçak Kazası Tatbikatı Yapıldı

Çanakkale'de, senaryo gereği bir uçak kazasını konu alan tatbikat düzenlendi. Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Çanakkale Müdürlüğünce İl Emniyet Müdürlüğü, Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü, Afet ve Acil Durum Yönetimi İl Müdürlüğü,

Uçak Kazası Tatbikatı Yapıldı
Haber Giriş Tarihi: 31 Ekim 2017 15:26 Güncel Haberler

Çanakkale’de, senaryo gereği bir uçak kazasını konu alan tatbikat düzenlendi.

Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Çanakkale Müdürlüğünce İl Emniyet Müdürlüğü, Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü, Afet ve Acil Durum Yönetimi İl Müdürlüğü, Çanakkale Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü, Sağlık İl Müdürlüğü, Sahil Güvenlik Grup Komutanlığı iş birliğiyle tatbikat gerçekleştirildi.

Senaryo gereğince Konya-Çanakkale seferini yapan ve 58 yolcusu, 5 mürettebatı bulunan KızılAir’e ait uçağı simgeleyen maket uçak, Çanakkale Havalimanı’na geldiği sırada teknik arıza nedeniyle düştü.

Kazanın ardından bölgeye, itfaiye, ambulans ve acil kurtarma ekipleri gönderildi.

Uçak enkazından temsili olarak 38 yolcu cesediyle 19’u ağır 24 yaralıyı çıkaran ekipler, yaralıları çeşitli hastanelere sevk etti.

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Acil Yardım ve Afet Yönetimi Bölümü öğrencilerinin bizzat kurtarma ekibiyle ölü ve yaralı rollerini üstlendiği tatbikat, planlanan sürede sorunsuz tamamlandı.

Tatbikatta 320 personel görev alırken, yaralı yolcuları canlandıran ÇOMÜ’lü öğrencilere Çanakkale Belediyesi tiyatro yönetmenleri ve özel makyözler tarafından yapılan makyaj beğeni aldı.

Paylaş:
Bülent Turan’ın Ramazan Bayramı Mesajı

Güncel Haberler

Bülent Turan’ın Ramazan Bayramı Mesajı

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan’ın Ramazan bayramı

Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nden Fidan Dikimi

Güncel Haberler

Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nden Fidan Dikimi

Çanakkale Denetimli Serbestlik Müdürlüğü, Çanakkale Orman Bölge Müdürlüğü ile işbirliği yaparak fidan dikme etkinliği

İşbaşı Eğitim Programı Kapsamında 80 İşbaşı

Güncel Haberler

İşbaşı Eğitim Programı Kapsamında 80 İşbaşı

İşbaşı Eğitim Programı kapsamında Çanakkale İŞKUR İl Müdürlüğü ve Yeni Mağazacılık A.Ş. arasında imzalanan protokol çerçevesinde Çanakkale merkez ve ilçelerde