DSP´li Olmak Önce İnsan Olmaktır

Demokratik Sol Parti (DSP) Genel Başkanı Önder Aksakal, "Halkın çıkarları doğrultusunda bir siyasi çizgisi olan DSP, 2002 yılında Irak'ın işgaline karşı duran Ecevit'i cezalandıran uluslararası sistemin ambargosunu maalesef henüz kırabilmiş

DSP´li Olmak Önce İnsan Olmaktır
Haber Giriş Tarihi: 18 Mayıs 2017 1:38 Siyaset Haberleri

Demokratik Sol Parti (DSP) Genel Başkanı Önder Aksakal, “Halkın çıkarları doğrultusunda bir siyasi çizgisi olan DSP, 2002 yılında Irak’ın işgaline karşı duran Ecevit’i cezalandıran uluslararası sistemin ambargosunu maalesef henüz kırabilmiş değildir.” dedi.
Aksakal, partisinin bir otelde düzenlenen Çanakkale İl Başkanlığı 9. Olağan Kongresi’nde yaptığı konuşmada, 15 yıldır üzerilerinde oynanan sinsice, kahpece ve ahlaksızca oyunların karşısında, sarsılmaz inançları, tartışılmaz Atatürkçülükleri, milliyetçilikleri, sorgulanmasına bile müsaade etmeyecekleri halkçılık ve Ecevitçilikleriyle direnişlerini sürdürdüklerini söyledi.
Demokratik solculara asla diz çöktürülemeyeceğini cümle aleme gösterdiklerini belirten Aksakal, “Bunu her yerde söylüyoruz. DSP’li olmak bir ayrıcalıktır. DSP’li olmak inançlı ve kararlı olmaktır. Milliyetçi ve yurtsever olmaktır. Demokrat ve insan haklarına saygılı olmaktır. İnançlara saygılı olmaktır. Atatürkçü ve Ecevitçi olmaktır. Kısacası DSP’li olmak ilk önce insan olmaktır.” ifadesini kullandı.
Aksakal, partilerinin uzunca süredir parlamentodan uzak tutulduğunu iddia ederek, “Bu bir tesadüfün sonucu değil, tam aksine bir stratejik meseledir. Halkın çıkarları doğrultusunda bir siyasi çizgisi olan DSP, 2002 yılında Irak’ın işgaline karşı duran Ecevit’i cezalandıran uluslararası sistemin ambargosunu maalesef henüz kırabilmiş değildir. Bu gerçeği yadsıyamayız. Ancak dünyaya hükmedenler de çok iyi bilmelidir ki siyaseti kendi çıkarları için sizlerle entegre şekilde yapanlar bir gün gelir sizi de kendi çıkarları için satarlar. Bu kaçınılmazdır. Bugün yaşananları görüyorsunuz.” sözlerine yer verdi.

Paylaş:
Deva Partisi Çanakkale İl Başkanı Koronavirüs Açıklaması

Siyaset Haberleri

Deva Partisi Çanakkale İl Başkanı Koronavirüs Açıklaması

Deva Partisi Çanakkale İl Başkanı Berkan Karaca Çanakkale’de hızla artan koronavirüs vakaları ile ilgili açıklamalarda

Turan: Annelere Destek Olmak Sizi İnsan Yapar

Siyaset Haberleri

Turan: Annelere Destek Olmak Sizi İnsan Yapar

AK Parti TBMM Grup Başkanvekili Bülent Turan, Çanakkale'nin Ezine ilçesinde bir restoranda sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve muhtarlarla bir araya

Bülent Turan: CHP’li İsimleri Tek Tek Açıklayacağım

Siyaset Haberleri

Bülent Turan: CHP’li İsimleri Tek Tek Açıklayacağım

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, Çanakkale'deki ziyaretleri kapsamında, Gelibolu Yarımadası'nda görevli köy muhtarları ile Gelibolu Öğretmenevi'nde bir araya geldi.