Çiftçinin Kayıplarını Yerinde İnceledi

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, çiftçilerden sigortalarını aksatmamalarını isteyerek, "Nasıl ki araçlarımızda, gayrimenkullerimizde sigortalarımızı yaptırıyorsak tarım konusunda da sigorta yapmak da büyük fayda var. İşte görüyoruz, birkaç gün önce

Çiftçinin Kayıplarını Yerinde İnceledi
Haber Giriş Tarihi: 02 Ağustos 2017 11:43 Gündem Haberler

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, çiftçilerden sigortalarını aksatmamalarını isteyerek, “Nasıl ki araçlarımızda, gayrimenkullerimizde sigortalarımızı yaptırıyorsak tarım konusunda da sigorta yapmak da büyük fayda var. İşte görüyoruz, birkaç gün önce bir anda başlayan yağmur ve ardından dolu köylümüzün tüm çabasını 10 dakikalık sürede adeta heba etti.” dedi.

Turan, geçtiğimiz gün Marmara Bölgesi’nin büyük bölümünde etkili olan yağışların neden olduğu hasarı yerinde görmek için Çanakkale’nin Lapseki ve Biga ilçelerinde ziyaretlerde bulundu.

Burada çiftçi ve üreticiler ile bir araya gelen Turan, beraberindeki heyetle meyve ve sebze bahçelerinde inceleme yaptı.

Yağmur ve dolu nedeniyle bölgede özellikle meyve bahçelerinde büyük hasar meydana geldiğini ifade eden Turan, zarar gören çiftçi ve üreticinin yanında olduklarını ve zararlarının karşılanması için girişimlerde bulunacaklarını söyledi.

Çanakkale’de iki gün önce çok büyük bir afet olduğunu hatırlatan Turan, “Bu afetle ilgili, özellikle tarım bölgesi olan köylerimizde meyve ve sebzelerimizde büyük hasar söz konusu. Binden fazla üreticimizin iş yerleri olan tarım alanlarında sıkıntılar oldu. İlgili il müdürlerimiz ve oda başkanlarımızla hasar gören köylerimizi ziyaret ediyoruz. Lapseki ve Biga ilçelerimizde temaslarda bulunacağız. Biz bu konuda yerinde vatandaşlarımızın dertlerini dinliyoruz.” diye konuştu.

– “Vatandaşımızın yanında olalım istiyoruz”

Sigorta yaptırmanın ne kadar önemli olduğunun bir kez daha ortaya net şekilde çıktığını vurgulayan Turan, şöyle devam etti:

“Şunu gördük ki sigorta yapan köylümüzün çiftçimizin sorunu çok çabuk aşılacak. Üreticilerimize bundan sonraki süreçte sigortalarını aksatmamalarını öneriyorum. Nasıl ki araçlarımızda, gayrimenkullerimizde sigortalarımızı yaptırıyorsak tarım konusunda da sigorta yapmalarında büyük fayda var. Ne zaman, nasıl afet olacağı belli değil. Ne zaman, nasıl ve hangi büyüklükte bir afet olacağı belli değil. İşte görüyoruz, birkaç gün önce bir anda başlayan yağmur ve ardından dolu köylümüzün tüm çabasını 10 dakikalık sürede adeta heba etti. Biz devlet olarak istiyoruz ki vatandaşımızın yanında olalım, dertlerini paylaşalım, sigorta da acilen ödemelerini yapsın. Bunun dışında da mağdur olan vatandaşımız varsa Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğümüz ve AFAD, kurulan komisyonlarla gerekli çalışmaları yapsın.”

Bülent Turan ve beraberindekiler daha sonra Lapseki’nin Çardak beldesinde vatandaşlarla görüşüp, üretim alanlarındaki hasar tespit çalışmalarıyla ilgili bilgi aldı.

Ziyaretlere, Lapseki Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz, Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Çanakkale İl Müdürü Levent Yılmaz, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Erdem Karadağ, Çanakkale Ziraat Odası Başkanı İsmail Kaya ve Tarım Sigortaları Havuzu (TARSİM) Bölge Müdürü Müjdat Çubukçu katıldı.

Paylaş:
Büyük Zaferin 97’nci Yıl Dönümü

Gündem Haberler

Büyük Zaferin 97’nci Yıl Dönümü

Çanakkale'de 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 97. yıl dönümü dolayısıyla tören düzenlendi. Törene, gaziler de

Çanakkale Merkezli FETÖ Operasyonu

Gündem Haberler

Çanakkale Merkezli FETÖ Operasyonu

Çanakkale merkezli 11 ilde ve KKTC'de FETÖ'nün askeri mahrem yapılanmasına yönelik soruşturma kapsamında 21 muvazzaf asker hakkında yakalama kararı

Çanakkale Barosu’ndan Adli Yıl Açılış Törenine Boykot

Gündem Haberler

Çanakkale Barosu’ndan Adli Yıl Açılış Törenine Boykot

Adli yıl açılış törenin Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde gerçekleştirilmesi nedeniyle Çanakkale Barosu da katılmayarak boykot kararı